Motive pentru care ar trebui sa te joci cu copilul tau

Viata de părinte poate fi foarte dificila și obositoare uneori. Sa te împărți între munca, întreținerea casei și copil poate fi dificil. După o zi lunga de munca, tot ce îți dorești uneori este doar sa te întinzi, sa închizi ochii și sa te odihnești, dar atunci când ajungi acasă, copilul vine și îți spune sa te joci cu el. Ce faci în situația asta? Probabil ii v-ei spune ca va jucati mai târziu și ca ești obosit. Dar copilul are nevoie de atenția ta măcar pentru o ora, are nevoie sa petreci timp cu el. Când o sa crească o sa își aducă aminte cu bucurie de zilele în care te jucai cu el. Dacă îl refuzi mereu, cel mai probabil o sa se îndepărteze de tine văzând ca nu ai timp pentru el. Pentru el, asta este dovada iubirii tale, timpul pe care îl petreci împreună cu el alergând și jucându-te jocurile lui preferate.

Iată câteva motive pentru a te juca cu copilul tău.

Petrece timp prețios alături de copilul tău. Din păcate timpul este singurul pe care nu îl putem economisii undeva sa ne folosim de el mai târziu, timpul se scurge încontinuu și nu poate fi recuperat, de aceea, transforma în timp prețios pe care copilul tău îl v-a tine minte toată viata lui. În plus, în timp ce te joci cu el, creezi și o legătură care o sa va apropie din ce în ce mai mult, el o sa fie un copil fericit și tu un părinte mai relaxat.

Chiar dacă ai avut o zi grea la munca, atunci când te joci cu copilul tau, te poți relaxa și sa scapuli de stres. Ieșiți afara, alergați sau doar jucați-vă în casa cu jocurile lui preferate. Motivează-ți copilul sa renunțe la jocurile pe calculator cumparate la Black friday sau pe Play Station, ieși și joacă-te cu el afara asa cum făceai și tu odată. Cu siguranță alergatul și voia bună te v-a ajuta și pe tine sa te simți mai bine, sa faci putina mișcare mai ales daca în ganeral nu ai timp sa alergi sau sa te ocupi de starea ta fizica. Cu siguranță puțin alergat îți v-a prinde bine.

Vrei sa petreci timp cu el doar ca ai de făcut o mulțime de lucruri prin casa? Poți sa le faci pe amândouă. Joacă-te cu el de-a îngrijirea casei, distrați-vă în timp ce faceți curățenie în bucătărie sau în dormitor. Dacă e toamna și trebuie sa adunați frunzele copacilor din curte jucați-vă cu frunzele, dacă e iarna jucați-vă cu zăpadă. Dacă faceți patul o bătaie cu pernele o sa fie amuzanta.

Petrece timp cu copilul tău cât timp e mic, atunci când o sa crească nu o sa mai își dorească sa petreacă el timp cu tine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *