Cum sa scapi de dependenta de retelele sociale

In lumea in care traim, se pare ca, daca nu aveti cont pe o reteaua sociala, nu existati. De cand ne trezim pana cand mergem la culcare, petrecem ziua pe Facebook, Twitter, Instagram sau Snapchat. Realitatea trista este ca petrecem 24/7 viata online.

Dar acest lucru nu este intotdeauna pozitiv. Si exista studii care dovedesc ca navigarea pe Internet atat de mult timp, poate afecta calitatea somnului nostru.

Efectele daunatoare ale retelelor sociale sunt nu sunt numai fizice, ci pot afecta si sanatatea mentala si starea noastra de spirit. Si pot provoca anxietate, singuratate si chiar depresie.

Analiza demografica a WhatsApp, Facebook, Twitter si principalele retele sociale

Dar toate acestea au o solutie si aceea este de a trata cu prudenta diferitele medii sociale. Va spunem cum sa va detoxifiati de retelele sociale fara a fi nevoie sa eliminati profilurile.

Petreceti mai putin timp,, cateva minute pe zi pentru a utiliza retelele dvs., daca puteti, mai putin de o ora. Acest lucru va reduce timpul de conectare. Si acum ce veti face? Alegeti un hobby, ceva mai profitabil, care nu are nimic de-a face cu Internetul, jocurile video, televiziunea, smartphone-urile sau computerele. Puteti sa va alaturati unei echipe sportive, sa mergeti la jogging, sa cititi o carte, sa mergeti la sala de sport, sa mergeti la o biserica, sa luati lectii de cantat sau alta activitate artistica. Mergeti la culcare la timp si incercati sa va faceti prieteni intr-un alt mod care nu are nimic de a face cu retelele sociale. Participati la evenimentele din comunitatea dvs.

Incepeti sa reduceti utilizarea internetului, imaginati-va ca calculatorul de pe birou este o masina de scris.

Conectati-va la viata reala. Iesiti cu prietenii dvs. intr-un parc, faceti activitati in aer liber. Petreceti mai mult timp cu familia. Oferiti-va sansa de a vorbi cu familia. Apelati-va prietenii prin telefon, in loc sa utilizati mesaje.

Cand nu utilizati laptopul, inchideti-l si pastrati-l intr-un loc unde nu il vedeti, cand ajungeti acasa lasati telefonul intr-un loc departe de dvs. Lasati computerul intr-un loc pe care il vizitati putin, acoperiti-l cu o foaie, astfel incat sa va amintiti sa-l utilizati numai atunci cand este foarte important. Aceasta strategie va va ajuta sa va reduceti timpul de conectare, veti dormi mai devreme si veti avea o odihna mai buna.

Castele si palate pe care trebuie să le vezi in România

In ultimii ani din ce in ce tot mai multi dintre români au ales ca să iși petreacă concediile dincolo de granițele tării. Țara noastra ne ofera o multime de peisaje si obiective pe care daca le vizitezi v-ei ramane placut surprins. Chiar și un singur weekend in țară la noi undeva prin munți sau la Marea Neagră, iți v-a prinde bine cu siguranță. O iesire intr-o zonă linștită te v-a umple instant de energie cât sa poti face față tuturor provocărilor din timpul săptamânii.

Chiar dacă mulți preferă să viziteze alte tări, țara noastră ramâne la fel de frumoasă si încântătoare. Ape și peisaje parcă desprinse din basme poți să găsești cam in toate județele țării. Un subiect despre care nu se vorbește prea des sunt castelele. La noi poți sa găsești in jur de o sută de castele pline de splendoare, fiecare cu povestea lui fascinantă. Chiar dacă la prima vedere, zidurile parca reci nu sugerează nimic altceva decât lucrări arhitecturale bine executate, in spatele acestora s-au născut povești, iar foștii locuitori ai acestor castele au făcut ca aceste ziduri să capete o valoare si mai mare.

Fie ca iți place sa călătorești singur sau cu familia, castelele din țara noastră sunt perfecte pentru a fi vizitate chiar și de întreaga familie.

Avem 100 de castele si palate in Romania, eu o sa iti vorbesc de două dintre ele.

  • Castelul Peleș, Sinaia, județ Prahova. Cea mai importantă clădire istorică din România, asa a fost desemnat Castelul Peleș, cu siguranță iși merită titlul. Incă de la intrare v-ei ramâne uimit de câtă frumusețe arhitecturală se poate afla intr-un castel construit la jumătatea secolului 19. Carol I, primul rege al României, a costruit castelul pe banii câștigati de pe urma unei moșii germane pe care a vândut-o.
  • Castelul Bran. Cu siguranță, nu odată prietenii tăi de peste hotare ți-au spus o altă versiune a poveștii despre castelul Bran decât cea pe care o știai tu. Oricât de mult am încerca, străinii au aceași poveste despre acest castel și anume ca Vlad Țepeș era de fapt un vampir care a locuit acolo și ca Transilvania noastră este tinutul vampirilor. Dincolo de această poveste, in castelul Bran situat la doar 30 de km de Brașov, parcă v-ei vedea cum strămoșii noștri se plimbau pe holurile castelului plin de mister si istorie.

Pe lista ta trebuie neaparat sa treci si Castelul Corvinilor, Castelul Sturdzea, Castelul Banffy dar si Castelul Ghica. Chiar daca e posibil să nu fi auzit de unele din acestea de mai sus, odată ajuns acolo, cu siguranța nu v-ei regreta vizita.

Cinci lucruri pe care le un narcisist nu le ar face pentru tine niciodată

Orice ai face nu poți schimba niciodată personalitate a unui narcisist. Aceștia sunt manipulatori egoist și de cele mai multe ori nepăsători. Nu oferă ajutorul măcar moral în cazul unor probleme și orice sar întâmpla caută modalități ca situația să îi avantajeze. Cu siguranță este foarte dificil să locuiești sau să ai un asemenea om în jurul tău indiferent dacă îți este partener, membru al familiei sau coleg de serviciu. Să trăiești lângă acest tip de oameni este destul de greu iar să încerc să le schimbi personalitatea dăunătoare este și mai grea.

Dacă ai un partener narsissist și viața îți este afectată de comportamentul lui, nu sta cu el doar pentru că sper să îl poți schimba, dacă ai o relație toxică lângă un astfel de om mai bine ar fi pentru tine să te eliberezi punând punctuație la relații.

Iată cinci lucruri pe care un narcisist nu o să le facă niciodată pentru tine sau altcineva.

1. Nu o să îi pierd niciodată de problemele tale.  Ai o problemă şi ai nevoie de ajutor? Rezolv-o singur! V-a considera că a stricat problema ta și că nu trebuie să deranjezi, oferindu-ți ajutor. Chiar dacă are și el această problemă sau sunteți amândoi ne responsabilitate tu vei fi cel care nu v-a trebui să se ocupe, de el argumentând că are probleme mai mari de rezolvat

2. Suferi? Nu îi pasă. Dacă ai o problemă sau posibil suferi din cauza felului în care se comportă cu tine nu îi va păsa. Te doare? Pe el nu, narcisistul noua re empatie pentru nimeni acest cuvânt din nici măcar nu există pentru ei. Te-a abuzat? Face asta pentru că în concepția lui meriți asta și este bine. Orice ți s-ar întâmpla nu o să îi pese.

3. Nu o să te aprecieze niciodată pentru ceea ce faci. Posibil să fii reușit pe plan profesional să fii promovat la job nou, nu o să i se pară că asta  e ceva pentru care ai meritat să fie lăudat, din contră v-a găsi motive să te facă să fii dezamăgit și demoralizat. 

4. Nu va aprecia pe nimeni niciodată. Un narcisist nu v-a lăudat pe nimeni niciodată. Nimeni nu poate fi mai bun ca el.

5. Nu își Asumă responsabilitatea pentru ceea ce face. S-a purtat urât cu tine? Te-a jignit?  A fost imatur? Nu îi pasă, nu el e vinovat ci tu.

Dacă și tu trăiești lângă un astfel de om ar fi bine să nu creezi o relație cu el iar dacă ești deja între o relație cu un narcisist găsește o modalitate să te salvezi până nu e prea târziu.

Idei de organizare a jucariilor în casă

Dacă ești părinte sau bunic, cu siguranță după fiecare joacă a celor mici, întreaga casă este plină de jucării. E important să îți lași copilul să se joace, asta îl ajută in formarea lui ca adult, joaca are o mulțime de beneficii, însă cel mai important este sa îi ceri lui să își adune jucăriile de fiecare dată când le folosește, asta îl v-a transforma într-un copil, viitor adult mai ordonat și mai organizat care v-a știi sa își gestioneze mai bine lucrurile atunci când v-a creste. În plus daca îl lași sa își adune singur jucăriile încă de la o vârstă mica, v-a învața sa fie mai responsabil si mai independent. Ca cel mic sa își poată păstra cat mai ușor jucăriile „la îndemână” prin casă, ar fi bine sa îi împarți încă de la început toate jucăriile pe categorii, spre exemplu jucăriile pe care le folosește atunci când face baie sa rămână mereu in baie, jucăriile de exterior sa aibă locul lor afara sau in garaj.

Iată câteva idei de organizare a jucăriilor, câteva idei care te v-or scăpa de jucării împrăștiate prin toata casa

Daca băiețelul tău prefera mașinuțele mici de metal si are o mulțime cat nici tu nu le știi numărul, ii poți face un raft de perete cu polițe înguste de dimensiunea unei mașinuțe pe care își poate aranja mașinile exact ca într-o parcare etajata. Astfel i se v-a părea interesant sa își aranjeze mașinuțele de fiecare data când nu mai are chef sa se joace cu ele.

Cred ca cele mai potrivite pentru organizarea jucăriilor din Lego sunt cutiile transparente de plastic. Pentru ca el sa găsească mai interesanta strângerea pieselor de Lego, ai putea sa aplici piese de baza atât pe partea de jos a cutiilor cat si pe pereții acestora, astfel chiar si adunatul pieselor de lego poate fi transformata într-o joaca si fiecare „creație” poate fi păstrată intactă in cutie.

Jucăriile din baie le poți păstra fie in suportul de geluri de dus pe care il poți așeza pe ușa de la baie, fie in coșulețe in ton cu decorul băii tale prinse cu ventuza de faianța astfel încât sa ii fie cat mai accesibile copilului.

Daca aceste idei nu te ajuta, poți apela la miile de idei din mediul online, Pinterest fiind o sursa foarte bogata de inspirație pentru orice domeniu, cu siguranță v-ei  găsii o mulțime de idei minunate acolo.

Cum sa eficientizezi timpul cand folosesti masa de calcat?

Nu cunoastem pe nimeni caruia sa-i faca atat de multa placere sa petreaca timpul in fata unei mese de calcat. Activitatea in sine este plictisitoare si consumatoare de timp. Cei mai multi dintre noi am prefera sa facem cu totul alte lucruri, mult mai interesante.

Din nefericire, calcatul hainelor este o necesitate daca doriti sa aratati bine atunci cand iesiti din casa. Nu avem de gand sa va oferim o solutie prin care puteti scapa complet de calcatul rufelor, insa avem cateva sfaturi interesante cate va vor ajuta sa folositi mai eficient masa de calcat.

Vreti sa calcati mai repede si cu mai putin efort?

OK. Se poate.

4 Sfaturi pentru a folosi masa de calcat

1. Sortati hainele.

Orgaizati hainele de calcat in cateva teancuri. Bumbacul cu bumbac. Lenjeria de pat cu lenjeria de pat etc. Fiecare tip de tesatura trebuie calcata la o temperatura diferita, ceea ce inseamna ca va trebui sa ajustati temperatura fierului de calcat pentru a se potrivi cu tesatura. Incepeti prin calcarea tuturor articolelor de imbracaminte ce necesita setarea cea mai scazuta de temperatura si cresteti pe masura ce ajungeti la hainele care se calca la o temperatura mmai mare. Astfel vei economisi timp.

2. Asezati masa de calcat in directia potrivita

Asigurati-va ca masa de calcat este indreptata in directia corecta pentru a calca. Daca veti calca cu mana dreaptea, atunci capatul ascutit al mesei de calcat trebuie sa fie indreptat spre stanga si invers – daca vei calca cu stanga, orientati varful spre dreapta. Acest sfat face calcatul in sine mai rationalizat si mai simplu (implicit mai rapid).

3. Pro sau contra apretului

Apretarea unei camasi in totalitate o poate face prea rigida si automat mai inconfortabila. De aceea, sugestia este sa apretati doar gulerul si mansetele. Acestea sunt zonele care vor straluci. Gulerul incadreaza fata si prin urmare va fi frumos observat. Asigurati-va ca oferiti o prima impresie buna, fara sa apretati toata camasa si fara sa va chinuiti sa o calcati asa.

4. Calcati de sus in jos

Vi se pare uneori ca operatiunea de calcare a hainelor dureaza prea mult, pentru ca fierul face mai multe cute in loc sa le elimine?
Este posibil sa calcati haina in directia gresita.
Cand calcati o camasa porniti de sus in jos: guler, umeri, maneci, mansete, corp. Calcati in aceasta ordine si veti scapa mai usor de cutele de pe ea. Acelasi lucru este valabil pentru pantaloni, fuste si rochii. Daca masa de calcat nu mai da randament (se indoaie, este prea scunda, este prea inalta, este prea ingusta) atunci poate ca a venit vremea sa cumparati una noua.

Pentru studenti: 5 idei cadouri pentru femei

Cuvantul preferat al tuturor studentilor este „ieftin”, iar cuvantul preferat al fetelor este „surprize”. Desi uneori fetele pot fi complicate, putem sa le multumim cu lucruri simple. Nu crezi? Uite cateva idei cadouri pentru femei, care te costa extrem de putin, dar care sunt de efect.

1. Flori. Daca prietena ta spune ca nu iubeste florile, sa nu o crezi. Acest gest frumos de a darui unei fete un buchet cu flori este unul deosebit. Chiar daca se vor ofili in cateva zile, faptul ca acele frumuseti vor fi afisate la vedere si le va avea in vizor in fiecare zi, ii va asterne ei un zambet pe fata. Sigur, ai putea sa-i cumperi un trandafir placat cu aur sau un buchet aranjat profesionist intr-o florarie, dar chiar si florile pe care le gasesti intr-un supermarket sau la piata vor fi foarte apreciate. Si sunt mai ieftine, pentru ca am spus de la bun inceput ca vom discuta despre cele mai ieftine idei de cadouri femei.

2. Cartea ei preferata. Are nevoie de timp sa se calmeze si sa se relaxeze. Putine lucruri ajuta in acest sens, dar o carte buna va functiona perfect pentru ea. In facultate, singurele carti pe care le veti citi sunt cel mai probabil cele din lectura obligatorie. Nu prea exista timp pentru lecturi personale. Deci, adu-i iubitei tale o carte noua pe care sa o iubeasca.

3. Tricoul tau. Se intampla des sa imprumute de la tine camasa, tricoul sau geaca? Pai, atunci, ce ar fi sa i-o daruiesti? Daca nu vrei sa renunti la lucrurile tale – ceea ce e pe deplin inteles – poti sa gasesti unul identic. Va aprecia acest cadou, iar cand veti fi departe unul de altul pentru mai multe zile, cu siguranta se va refugia in el pentru a-si aminti de tine.

4. O scrisoare. S-ar putea sa nu ai niciun ban in buzunar ca sa-i cumperi un cadou de ziua ei, dar iti raman inca sentimentele pentru ea. In acest caz, poti sa-i oferi o scrisoare speciala. Cu siguranta va pastra aceasta scrisoare pana la sfarsitul vietii (sau al relatiei voastre), pretuind fiecare cuvant pe care tu l-ai scris acolo.

5. Micul dejun in pat. Scapa de presiunea de a fi nevoit sa te imbraci la patru acee si a gasi restaurantul perfect pentru a-i oferi un cadou de ziua ei. In schimb, poti sa-ti surprinzi prietena cu micul dejun in pat, oferindu-i un inceput de zi relaxant si plin de iubire. Chiar daca nu stii sa gatesti, nu-ti fa probleme. Cu siguranta ea va aprecia gandul si efortul pe care l-ai depus.

Acestea au fost cele 5 idei cadouri pentru femei care te ajuta sa nu spargi contul din banca si totusi sa ramai memorabil in mintea celei careia ii oferi atentia. Bonus: produse funny de sexshop daca nu ai curaj sa ii cumperi ceva mai strong.

Merita sa faci cumparaturi de Black Friday?

Mai intrebi? Cine nu ar vrea sa economiseasca o suma frumusica de bani pentru a-si cumpara ceea ce isi doreste sau cine nu ar vrea sa plateasca sume mai mici pentru a cumpara mai multe lucruri de care are nevoie?

Pregateste-te si tu sa simti sa simti vibratiile Black Friday, pentru ca este clar: Vinerea Neagra merita toata aceasta agitatie. De ce? Principalul motiv este ca preturile sunt extrem de scazute. Sa spunem ca iti doresti o geanta de firma care este peste bugetul tau normal. Sau poate ai urmarit un set de frumusete intr-un magazin select si sper sa ti-l poti permite intr-o zi. Ei bine, de Black Friday iti poti indeplini acest vis.

Avand in vedere ca exista magazine care ofera reduceri de pana la -50$%, iata garantia ca vei primi niste produse excelente pe care ti le doreai, la jumatate de pret. Cine poate refuza o astfel de oferta? Partea cea mai interesanta este ca o multime de magazine care nu pot avea neaparat reduceri conventionale, vor participa la Black Friday. Prin urmare, iti poti justifica dorinta de a investi.

In concluzie, Black Friday iti ofera posibilitatea de a gasi produse de top la preturi mici. Indiferent daca esti sau nu pasionat de cumparaturi, nu poti ramane indiferent la tot ceea ce se intampla de Black Friday.

De ce se numeste Black Friday?

Aceasta intrebare are mai multe raspunsuri, in functie de persoana careia i-o adresati. Unii oameni spun ca Black Friday rezulta din faptul ca acum cativa ani, cumparatorii lucrau atat de mult incat au existat chiar acte de violenta si chiar cateva decese. Pentru majoritatea persoanelor, conotatia „negru” este asociata cu ceva intunecat. Dar, nu are nimic de a face cu aspecte negative.

In zilele noastre, retailerii au dat aceasta denumire de Black Friday, din motive economice. Avand in vedere ca ziua aceasta aduce profituri uriase pentru cele mai multe afaceri implicate, Black Friday indica faptul ca profiturile lor merg de la rosu (care inseamna o pierdere) la negru (care inseamna profit). Black Friday este ziua in care majoritatea retailerilor se asteapta ca vanzarile lor sa inceapa sa infloreasca.

Desigur, nu trebuie sa te imbraci in negru ca sa participi la acest eveniment.

Cum functioneaza Black Friday?

Vinerea neagra are loc atat online, cat si offline, iar in ultimii ani a existat o extindere a perioadei de timp pentru vanzari. Daca esti tipul de cumparator care prefera sa cumpere in pijamale, poti fi sigur ca vei avea acces la cele mai bune oferte din confortul casei tale.

Containere maritime de la transport la case moderne

Containerele maritime sunt din ce în ce mai căutate. Containerele maritime sunt folosite atât la transportul mărfurilor cât și recondiționate și transformate în clădiri de birouri, magazine dar mai ales case de locuit stabile sau pe roti. Casele pe roți din containere maritime au ajuns la moda și în tara noastră. Un container maritim poate fi transformat în casa de vacanta la mare sau la munte, tot ce trebuie sa ai în primul rand este creativitatea, apoi totul parca se construiește de la sine. Iar dacă crezi ca nu te descurci sa îți construiești singur o astfel de casa, firmele specializate în domeniu îți pot preda la cheie o astfel de casa ecologica.

Casa container poate fi considerată casa eco deoarece structura este construita din material reciclat (containerul maritim) și poate fi independenta din punct de vedere energetic, un panou solar este suficient pentru un container mare la dimensiunea standard (12 m) ( containerul mic având dimensiunea de 6 m).

Care sunt avantajele transformării unui container maritim într-o casa?

Casele obișnuite din cărămidă și ciment sau cele din lemn au devenit din ce în ce mai scump de construit, de aceea tot mai mulți aleg casele din containere maritime, în primul rand pentru prețul mult mai avantajos de a transforma un container. Nici prețul pentru cumpărarea unei locuințe la cheie nu ajunge la prețul unei case obișnuite.

Protejarea mediului. Dacă ești orientat spre lucrurile menite sa salveze lumea de la poluare și de la consumul de resurse naturale, cu siguranță poti opta pentru o locuință ecologica, numita și casa verde, casa din container poate fi independenta energetic. Ferestrele mari pe care le poți decupa în unul din pereții containerului îți v-or crea impresia ca natura este și ea parte din casa ta dar și îți v-a lumina suficient casa întreaga zi.

Dacă îți dorești poți sa iei casa cu tine în orice colt al lumii. Containerul poate fi transportat ușor cu tirul având dimensiunea la fel ca remorca acestuia.

Amenajarea poate fi făcută cum îți dorești, poți opta pentru orice stil dorești, de la casa cu ferestre mari pana în pământ, moderna cu gradina în față pana la casa bunicii cu prispa și lambriuri de lemn în exterior. O casa container este ușor de „modelat” după placul oricărui proprietar, spatiile pot fi ușor împărțite iar extinderea construcției se face asemeni unui joc cu Lego, dar pentru adulți

Un container transformat în casa v-a atrage toate privirile și laudele. Eleganta și rafinata pentru cei care își doresc o locuință ecologica incadrata unui buget redus, casa container poate deveni casa de vis a oricui.

Parcheaza masina intr-un loc sigur la aeroportul Otopeni

Unii rezidenti din apropierea aeroporturilor se plang uneori de faptul ca strazile lor sunt foloste de cei care calatoresc cu avionul. Adevarul este ca, desi aeroportul Otopeni nu este in apropierea unor locuinte cu strazi unde ai putea sa-ti lasi masina cat timp esti plecat, unii romani sunt tentati sa gaseasca un loc de parcare gratuit, chiar daca nu este imediat in vecinatatea aeroportului. Totusi, aceasta practica nu este una eficienta si sigura.
Parcare Otopeni nu va recomanda sa faceti acest lucru daca doriti ca masina dumneavoastra sa fie in siguranta, nu la dispozitia hotilor care o pot vandaliza.

Exista niste scenarii sumbre legate de masinile care sunt parcate superficial in apropierea aeroporturilor, nu doar in Romania, ci in toata lumea. Aceste masini sunt predispuse vandalismului sau actiunilor violente. La intoarcere in aeroport, cei care au calatorit isi gasesc masinile cu parbrizul spart sau fisurat, cu rotile sparte, stergatoarele ridicate, capota zgariata, mesaje violente agatate de oglinzile laterale etc.  

Desigur, uneori ai putea spune ca aceste actiuni sunt indreptatite in cazul celor care isi parcheaza masinia pe strazile rezidentilor si uita de ea pana la intoarcerea pe aeroport.

Totusi, daca vreti ca masina dumneavoastra sa fie in siguranta, merita sa aveti in vedere urmatoarele lucruri. Contactati si rezervati-va un loc in Parcarea Otopeni.

– Parcarile in aeroport sunt sigure

Este de preferat sa contractezi un serviciu de parcare, dar sa stii ca masina ta va fi in siguranta si bine ingrijita.

– Strazi pline pentru locuri de parcare gratuite

Daca v-ati propus sa lasati masina pe o strada in apropierea aeroportului, chiar daca asta inseamna ca veti parcurge o distanta mai mare pana la terminat, este foarte posibil ca si alti calatori sa fi gandit acest lucru inainte. Ajungeti pe acea strada si observati ca este plina. Ce faceti?

Ati putea ajunge sa fiti nevoit sa tot cautati un loc de parcare pe undeva si astfel sa pierdeti timp pretios. Exista chiar riscul sa pierdeti avionul.

– Poate ca nu vrei sa rezervi un loc in Parcare Otopeni din cauza preturilor

Totusi, trebuie sa stii, ca privind din mai multe perspective, este mai ieftin sa contractezi serviciile de parcare privata in Otopeni. Masina ar putea suferi pagube mult mai mari decat tariful aferent parcarii pentru perioada in care lipsiti din Bucuresti.

In plus, la Parcare Otopeni, gasiti preturi avantajoase. Costurile sunt minime si in schimb puteti pleca linistit spre vacanta sau intalnirea de afaceri care va asteapta.

Cum sa depozitati bradul si decoratiunile de Craciun?

Unul din cele mai mari avantaje ale unui brad de Craciun artificial este ca puteti sa-l folositi din nou in anii urmatori. Totusi, pentru a va asigura ca bradul ramane frumos, trebuie sa-l curatati si sa-l depozitati in mod corespunzator, impreuna cu ornamentele, coroanele si ghirlandele. Iata un mic ghid care va poate ajuta sa depozitati in siguranta bradul de Craciun si decoratiunile, dupa sarbatori.

Pregatirea bradului artificial pentru depozitare

– Indepartati ornamentele.

Sunt brazi artificiali pre-decorati, iar daca aveti un astfel de exemplat, atunci puteti sa va considerati fericit. Veti avea mai putin de munca atunci cand veti despodobi bradul. Totusi, daca in brad exista decoratiuni separata, va trebui sa le dati prima data jos pe acestea si apoi sa strangeti bradul.

Luati fiecare bucata in infasurati-o intr-un mterial moale cum ar fi o hartie sau folie cu bule de aer. Stratul adaugat va protejeaza ornamentele de zgarieturi in timpul manipularii. Daca aveti mai multe seturi, le puteti organiza in fucntie de culoare, top sau tema. Desigur, puteti sa le etichetati pentru o identificare usoara.

– Dati jos lumiile din brad

Acest lucru este din nou valabil pentru acei brazi artificiali care nu sunt pre-decoratiu cu luminite. Daca ati cumparat un brad cu lumini led, atunci puteti trece peste aceasta etapa.

Daca aveti o instalatie de lumini, opriti-le si deconectati-le. Daca nu sunt incorporate, va trebui sa le indepartati si sa le separati toate conexiunile. Infasurati-le in jurul unui obiect robust, cum ar fi un umeras. Acest lucru va poate ajuta sa le desfaceti din nou la urmatorul Craciun.

– Curatati ramurile

Inainte de a demonta pomul de Craciun, asigurati-va ca acesta este curatat de praf si mizerie. Indepartati usor ramurile si trunchiul si usor puteti aspira, dar la viteza medie. Dupa aceea, stergeti-le cu o carpa moale si uscata.

– Demontati bradul de Craciun

Luati mai intai sectiunea superioara a bradului. Pentru a impiedica indoirea ramurilor, aranjati-le astfel incat sa fie orientate in aceeasi directie. Apoi apasati usor de frunzisul artificial. Acest lucru va va ajuta sa compactati bradul si sa-l depozitati mai usor acolo unde doriti. Faceti acest lucru si cu celelalte sectiuni ramase.

– Depozitati bradul de Craciun

Puteti depozita bradul in cutia originala in care l-ati primit, dar aceasta se va deteriora in timp. Pentru o mai buna protectie, puteti opta pentru o punga de depozitare a bradului de Craciun. O geanta cu roti va poate ajuta sa-l mutati cu usurinta in dulap sau in camera de depozitare.

Depozitati bradul intr-o locatie uscata si rece, departe de lumina directa a soarelui si de vant.