De ce vitamine ai nevoie pentru a combate exfolierea unghiilor?

Unghiile exfoliate apar din diverse cauza, cele mai comune fiind expunerea prelungita la apa sau traumatisme. Lipsa vitaminelor poate de asemenea se duca la exfolierea unghiilor, desi nu este o cauza primara pentru aceasta problema. Deci, iata de ce vitamine ai nevoie pentru a combate exfolierea unghiilor.

  1. Biotina. Daca unghiile sunt uscate, fragile si crapate, biotina ar putea oferi necesarul de vitamine de care ai nevoie. Biotina este o vitamina B, sinonim cu B-5. Este disponibila ca supliment alimentar, dar se poate lua si din alimente. Entitatile de Sanatate la nivel mondial afirma ca biotina este disponibila in leguminoase, legume din familia verzei, in lapte, cereale integrale, peste si carne de vita slaba. Cantitatea recomandata de biotina este de 30 micrograme pe zi.
  2. Vitamina B-12. Aceasta vitamina ajuta organismul sa descompuna acizi grasi si sa mentina celulele rosii si nervoase sanatoase. Se gaseste in carne, peste si crustacee. Adevarat, daca vitamina V-12 nu va face unghiile mai puternice peste noapte (lucru pe care ai putea sa-l rezolvi prin unghii false), dar lista ei poate provoca uscarea, decolorarea si fragilitatea. Doza recomandata pentru adulti este de 2.4 micrograme pe zi. Daca unghiile tale se exfoliaza din cauza unei carente de vitamina B-12 este ideal sa te adresezi unui medic specialist. In acest caz unghiile false pot rezolva problema estetica, dar nu si pe cea sanatoasa.
  3. Vitamina C. Aceasta vitamina are un rol foarte important in producerea colagenului. Este proteina responsabila de sanatatea pielii. Colagenul este, de asemenea, prezent in cuticulele din jurul unghiilor. Lipsa vitaminei C poate duce la exfolierea unghiilor. O deficienta serioasa de vitamina C poate provoca uscarea si inghetarea unghiilor. Unghiile fragile sunt mai predispuse la crapare si despicare decat unghiile sanatoase. Cu exceptia cazului in care medicul prevede altfel, ar trebui sa consumi 75 de miligrame de vitamina C pe zi. Corpul uman nu produce pe cont propriu vitamina C, ceea ce inseamna ca este important sa obtineti cantitatea corespunzatoare din dieta sau din suplimente nutritionale. Legumele cu frunza, fructele citrice, fructele de padure si ardeii sunt surse excelente de vitamina C.

Pentru a avea maini frumoase rapid apeleaza la unghii false. Pentru sanatatea propriilor unghii, tine cont de sfaturile de mai sus.

Unghiile false vin intr-o varietate e lungimi, culori si optiuni, ceea ce ne permite sa ne schimbam foarte mult aspectul mainilor.

Un comentariu la „De ce vitamine ai nevoie pentru a combate exfolierea unghiilor?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *