Manichiura cu oja semipermanenta acasa – pentru unghii frumoase

Daca iti place sa ai unghii frumoase, colorate si ingrijite, cu siguranta stii cat de greu este sa le pastrezi asa. Uneori, cu manichiura traditionala, nu tin nici macar doua zile.

De aceea, manichiura cu oja semipermanenta este atat de indragita in saloanele de infrumusetare. Unghiile cu oja semipermanenta pot sa reziste pana la 3 saptamani fara sa-si piarda stralucirea si fara sa se decojeasca inestetic. Ca si costuri, manichiura cu oja semipermanenta este mai scumpa, dar daca luam in considerare beneficiile sale, cu siguranta vom descoperi ca investitia merita pe termen lung.

In continuare o sa va explicam cum sa va faceti manichiura cu oja semipermanenta acasa si de ce materiale aveti nevoie.

Pasi de urmat
Pentru a incepe, ar trebui sa spunem ca este posibil ca unele fete sa nu stie inca ce presupune oja semipermanenta. Acest tip de lac este realizat din oje speciale de unghii care au nevoie de o lampa cu LED sau UV pentru uscare si pentru a se fixa pe unghie (fara o lampa UV este imposibil ca oja semipermanenta sa se fixeze pe unghie, indiferent de cat de mult veti astepta). Astfel, veti obtine unghii frumoase si puternice, capabile de orice, fara teama de a se deteriora. Vor rezista chiar si o luna de zile.

Dar cheia pentru unghii perfecte cu oja semipermanenta este sa urmati cativa pasi inainte si dupa aplicarea propriu zisa a lacului.

Primul pas: conditionarea unghiei
Inainte de a incepe sa vopsiti unghiile, ar trebui sa le curatati: sa le dati forma dorita, sa indepartati cuticulele, sa piliti patul unghiei pentru ca oja semipermanenta sa se fixeze mai bine. Pentru a face toate acestea, cel mai bine este sa puneti mainile intr-un castron cu apa calda si sapun. Lasati la inmuiat 5 minute si apoi incepeti sa indepartati cuticulele cu un instrument special. Impingeti cuticula inapoi si taiati-o. Apoi folositi o pila pentru a elimina posibilele ramasite si pentru a va asigura ca oja semipermanenta va ramane pe unghie o perioada cat mai lunga de timp.

Pasul 2: Aplicati oja semipermanenta si uscati sub lampa UV/ LED
Dupa ce ati pregatit unghia, urmeaza sa aplicati oja semipermanenta. Dar atentie: exista 3 straturi pe care le veti aplica: baza, oja colorata si stratul superior. Este foarte important sa nu aplicati lacul direct pe unghie pentru ca amestecul sau chimic poate provoca senzatie de mancarime in timpul uscarii sub lampa UV.

Deci prima data aplicati baza si uscati, asezand unghiile sub lampa. Apoi, aplicati oja semipermanenta colorata si uscati din nou. In final, aplicari stratul superior si uscati. Acest strat de acoperire poate fi lucios si mat – este cel responsabil pentru rezistenta ojei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *