Cum sa-ti alegi cea mai buna masa de manichiura

O masa de manichiura este un lucru de baza atunci cand iti desfasori activitatea intr-un salon. De altfel, aceasta este una dintre principalele piese ce ar trebui sa existe in locuinta oricarei pasionate de manichiura care alege sa-si ofere serviciile la domiciliu, cat si din cadrul unui salon.

O masa de manichiura este cu totul diferita fata de o masa obisnuita sau de un blat pe care lucreaza profesionistele in domeniu. Totodata, daca vrei sa ai cat mai multe cliente este foarte important ca vizualul sa fie unul placut. Iar masa de manichiura intocmai asta exprima – profesionalism si organizare.

Iar in materialul de astazi iti vom spune cum sa te orientezi catre cea mai buna masa de manichiura.

Cum sa-ti alegi cea mai buna masa de manichiura

O masa de manichiura poate fi o investitie de viitor, asa ca este foarte important sa o alegi pe cea mai buna sau pe cea care se potriveste nevoilor tale. Iata cateva aspecte de care sa tii cont.

  • Marimea spatiului

Spatiul este intotdeauna o problema, chiar si atunci cand vorbim de un salon care va fi sectionat pe destinatii de uz sau de locuinta, respectiv incaperea, in care iti vei invita clientele.

Ca masa de manichiura sa-si atinga esentialul de baza, trebuie sa-ti permita sa lucrezi in voie si totodata sa-ti ofere un spatiu de porganizare suficient pentru cea mai mare parte a ustensilelor.

  • Materialele

Materialele din care sunt confectionate mesele de manichiura sunt adesea din lucrate din lemn sau din combinatii de lemn si sticla, acestea fiind cele mai recomandate alegeri. Se recomanda aceste alegeri dat fiind ca sunt mai practice, mai durabile si mai usor de intretinut. De altfel, combinatiile mentionate vor fi si mai aspectuoase si mai usor de integrat intr-un salon chic.

  • Culoarea

Culoarea mobilierului iti poate afecta sfera vizualului. De aceea iti recomandam sa mergi pe o culoare neutra, cum ar fi albul, ce exprima igiena, puritate, si care se poate integra cu usurinta in orice amplasament. De altfel nu exista nici riscul ca masa sa te oboseasca in vreun fel.

  • Depozitarea

Fara indoiala compartimentele de depozitare au cel mai important rol. Cu cat mobilierul este mai generos, cu atat vei putea sa-ti desfasori mai rapid si mai simplu procedura de lucru. De altfel, exista mese de manichiura diverse care dispun atat de dulapuri cu sertare la partea inferioara, cat si de rafturi la partea superioara.

Vezi aici ce model ti se potriveste.

Manichiura cu autocolante – noua tendinta din 2020

Puteti obtine o manichiura asemanatoare unui profesionist fara a vizita salonul. Cel mai bun lucru este ca puteti obtine o astfel de manichiura fara mult efort, acasa. Chiar daca nu sunteti cea mai buna la crearea unei manichiuri, inca mai exista speranta pentru dvs. Secretul unei manichiuri profesioniste se afla in magazinul de artizanat. Alegeti modelele de autocolante care va plac.

Aruncati o privire la aceste imagini pentru a vedea cum sa recreati aceasta tendinta de manichiura cool.

Cea mai simpla manichiura cu autocolante

Primul pas este foarte simplu. Aplicati doua straturi din orice lac de unghii doriti. Daca doriti ca autocolantele sa atraga toata atentia, folositi culoarea alba sau alta culoare neutra. Incheiati manichiura cu un strat transparent. Apoi folositi pensete pentru a lipi autocolantele pe unghii. Adaugati mai multe modele diferite. Pana la urma, acest aspect este foarte distractiv. Unele dintre autocolante pot fi plasate peste marginea unghiilor. In acest caz, eliminati-le pe cele care nu se potrivesc perfect.

Aplicatii detalii pe unghii

Adaugati margele pentru a condimenta lucrurile. Aplicati lipici pe unghii pe mai multe locuri si plasati margelele pe ele. Aceste decoratiuni mici vor adauga viata manichiurii. Rezultatul final este o manichiura complicata, dar foarte usoara. Nu puteti da gres deoarece tot ce trebuie sa faceti este sa lipiti autocolantele pe unghii. In plus, adaugati margelele pe mai multe unghii. Va garantam ca veti obtine o manichiura care pare a fi facuta de un profesionist. Simtiti-va libere sa experimentati cu culoarea de baza sau poate adaugati si alte decoratiuni, altele decat margelele. Nu uitati sa va distrati pe drum! S-ar putea chiar sa primiti cereri de a face aceste modele de manichiura unora dintre prietene si familiei.

Cum sa iti faci manichiura la tine acasa

Incepeti cu pilirea unghiilor, acest lucru fiind mult mai usor de facut atunci cand acestea sunt uscate.

Optati pentru o pila de carton, care fragilizeaza mult mai putin unghia, in comparatie cu una de metal, si evitati sa curatati unghia in toate sensurile. Curatand unghiile intr-un singur sens, vor avea mai putin tentinta de a se duplica.

Pentru eliminarea celulelor moarte si evitarea formarii dungilor este recomandata lustruirea unghiilor.

Ungeti-va apoi cu o crema hranitoare si lasati mainile in apa calduta cu sapun timp de 5-7 minute.

Us0r, veti putea apoi impinge pielitele spre radacina unghiilor cu ajutorul unui bastonas de lemn, protejand extremitatea cu o bucatica de bumbac.

Terminati, aplicand crema de maini. Intindeti-o bine, printr-un masaj usor, mai ales pe pielite.

Curatati apoi unghiile cu un dizolvant. Acesta degreseaza suprafata unghiei si oja se va prinde mai bine.

Aplicati apoi o baza protectoare incolora, pentru a va proteja unghia si ca sa
evitati colorarea ei de catre pigmentii ojei. Aceasta baza va favoriza expunerea ojei.

O aplicarea perfecta a lacului necesita utilizarea unei cantitati potrivite. Pentru a se obtine acest lucru, inlaturati surplusul numai de pe o parte a pensulei.

Aplicati oja in trei benzi: una pe mijloc si apoi cate una pe margini.

Pentru a grabi uscarea, puteti sa aplicati un ulei special pentru uscare sau, mai simplu, introduceti mainile in apa rece.

Atentie, nu va faceti manichiura mai mult de o data pe saptamana, ca sa nu va fragilizati si sa va iritati unghiile si pielea din jur

Tendinte manichiura 2020

Ce se poarta in 2020 in materie de manichiura? Care este culoarea la moda? Ce tehnica trebuie utilizata? Cunoasteti raspunsurile la toate aceste intrebari zilnice, astfel incat sa profitati de cele mai bune sfaturi.

Nu este nici un secret pentru nimeni ca decorarea unghiilor si accesoriile pentru manichiura sunt foarte solicitate pe piata. Unghiile au obtinut o importanta deosebita deoarece sunt considerate o scrisoare de introducere care aduce feminitatea, igiena si, mai presus de toate, personalitatea.

De aceea, va oferim cateva sfaturi si informatii relevante pentru a avea unghii incredibile.

Tendinte de manichiura 2020

Exista 5 culori care s-au evidentiat in acest an: rosu, albastru, roz, gri si negru – in diferite tonuri si texturi.

Potrivit specialistilor, pentru sezonul de vara, este necesar sa aplicati nuante de gri si albastru, rosu pentru iarna, si pentru orice perioada a anului, negru si gri.

Rosu

El ofera eleganta si sofisticare. In gama de tonuri puteti gasi multe stiluri si modele care pot varia de la ceva clasic la ceva modern.Roz

Pe langa faptul ca este una dintre culorile cele mai feminine si la moda, versiunea sa oglinda sau perla ofera un aspect plin de farmec.

Albastru

Albastrul este considerat o culoare multi-scop, deoarece promite un rezultat frumos in toate anotimpurile anului.

Negru

Cu ani in urma, a fost considerata o culoare esentiala in aspectul iubitorilor de rock, astazi este perfecta pentru orice ocazie, chiar si evenimente formale. Acest ton poate decora cu usurinta si, de asemenea, arata grozav cu o atingere mata.

Gri

El pot fi folosit in orice moment al anului, dar functia lui principala este sa fie fundalul unor decoratiuni incredibile. Datorita faptului ca poate fi combinat cu orice culoare, el ofera intotdeauna o nota proaspata si sofisticata.

In 2020, unghiile cu decoratiuni sunt o tendinta, pline de culori, diferite tehnici si stiluri diferite, care se potrivesc perfect pentru toate gusturile femeilor. Daca va place aceasta tendinta, va puteti decora unghiile cu ajutorul unui profesionist, dar este, de asemenea, posibil sa o faceti singur sau cu ajutorul unui prieten.

Avantajele manichiurii cu oja semipermanenta

Manichiura semipermanenta este o tehnica care pastreaza unghiile perfecte pentru o perioada lunga de timp. Oja semipermanenta este alternativa perfecta pentru acele femei care au o viata ocupata si doresc sa aiba unghiile impecabile, dar nu au timp pentru a frecventa des salonul de manichiura.

Avantajele manichiurii cu oja semipermanenta

Principalul avantaj al manichiuri semipermanente este faptul ca este o solutie practica si eficienta pentru a avea maini perfecte pentru o perioada destul de lunga, de exemplu pana la doua saptamani.

Un alt avantaj al manichiurii semipermanenta este stralucirea si duritatea pe care le da unghiilor. Acesta este motivul pentru care este ideala pentru persoanele care au unghii fragile si slabe.

Oja semipermanenta permite unghiilor sa fie in stare perfecta pentru o perioada lunga de timp, mult mai mult decat ojele conventionale. In plus, la unghiile picioarelor, durata tinde sa fie mult mai mare, deoarece poate depasi luna fara inconveniente.

Este important sa se clarifice faptul ca abuzul de oja semipermanenta poate duce la slabirea unghiilor, astfel ca este important sa se odihneasca unghiile cel putin pentru o perioada scurta de timp, astfel incat sa puteti oxigena si sa se recupereze in mod corespunzator.

Dincolo de avantajele si dezavantajele sale, manichiura semipermanenta este in continuare preferata de multe femei care intentioneaza sa-si pastreze unghiile impecabile pentru o perioada lunga de timp.

Aplicare usoara si rapida.

Durata mai lunga (aproximativ 3 saptamani), foarte rezistenta la apa si soc.

Valabila pentru maini si picioare (la picioare dureaza 2 luni).

Decoratii multiple pot fi facute si incapsulate inainte de luciul final.

Oja semipermanenta: tot ce aveti nevoie pentru a o face acasa

Pentru a incepe, trebuie sa stim mai intai ce vom folosi, sa avem totul gata si sa nu pierdem nimic pentru a obtine o manichiura perfecta.

Pentru aceasta, vom avea nevoie de urmatoarele:

  • Kit de manichiura semipermanenta(un primer,oja semipermanenta, o baza si top).
  • O lampa cu lumina UV

Unghii frumoase, manichiura la tine acasa

Ca si parul, unghiile reflecta starea generala a sanatatii noastre. Cand suntem stresate sau slabite, unghiile sunt moi, casante sau se exfoliaza. Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa le hidratam. Exista creme speciale pentru unghii si creme 2 in 1 (pentru maini si unghii), care sunt, de altfel, foarte practice.

Ce faceti daca unghiile sunt:

Roase,casante ,exfoliate,ingalbenite,manichiura acasa,unghii roase

  • Aplicati unul din renumitele lacuri de unghii amare, care dau un gust neplacut acestora.
  • Aplicati lacul regulat: acesta va poate determina sa nu le mai roadeti.
  • Optati pentru unghii false, care sa permita unghiilor adevarate sa

Unghii casante

  • Evitati sa le taiati cu foarfecele, caci le fragilizeaza; optati pentru pila de unghii.
  • Aplicati oja pentru a le face mai rezistente.
  • Nu lasati unghiile prea lungi.
  • Evitati sa utilizati dizolvant pe baza de acetona.

Unghii exfoliate

  • Piliti unghiile evitand miscarile in toate sensurile. Faceti, mai degraba, miscari largi si mereu in acelasi sens.
  • Folositi o baza care sa contina calciu.

Unghii ingalbenite

  • Piliti suprafata unghiei. O data pelicula galbena indepartata, aplicati­le un tratament hranitor.
  • Terminati cu o baza protectoare.
  • 5 etape necesare pentru a reusi manichiura acasa:
    • Lasati mainile cateva minute in apa pentru a inmuia pielitele si pentru a intarii unghiile. Incercati un amestec de ulei de masline si suc de lamaie sau produse pentru baile de maini.
    • Impingeti usor pielitele (niciodata sa nu le taiati) cu un betisor
    • Masati cu grija pielea din jurul unghiilor cu o crema speciala.
    • Aplicati o baza care sa protejeze unghia si sa evite colorarea ei. Baza pastreaza oja intacta mult timp.
    • Aplicati, in sfarsit, oja. Nu ezitati sa puneti multa oja pentru a evita striurile si aplicati cel putin doua straturi pentru a obtine aceeasi culoare cu cea din sticluta.
    Daca preferati unghiile naturale: Albiti usor varful unghiei trecand cu un bastonas acoperit cu o bucata de servetel inmuiat in apa oxigenata diluata sau dati cu creionul alb sub unghie. Aplicati apoi un strat de baza pentru stralucire. Un mic semn de originalitate… Astazi, exista’ diferite “buijuterii” si alte fantezii pentru unghii. De asemenea, puteti incrusta strasuri, puteti face piercingi sau o decalcomanie2… Daca sunteti grabita sau vreti sa va rasfatati, puteti totusi merge la manichiurista… Indiferent daca sunteti genul sofisticat sau cel natural, nu se poate sa va neglijati unghiile. Manichiuri perfecte, unghiile se poarta scurte, usor pilite pentru a obtine un luciu natural si acoperite de retusul final, lacul dumneavoastra de unghii, acest mic amanunt care face toata diferenta! Tendinta este de la clasicul rosu, mereu, elegant, pana la violetul sidefat, trecand prin tonurile de roz si de bej deschis. Cu sandale sau papuci fantezisti, indrazniti albastrul cu sclipici sau galbenul auriu! Este vara si, in mod sigur, veti fi frumoasa pana in varful unghiilor!

Manichiura cu oja semipermanenta acasa – pentru unghii frumoase

Daca iti place sa ai unghii frumoase, colorate si ingrijite, cu siguranta stii cat de greu este sa le pastrezi asa. Uneori, cu manichiura traditionala, nu tin nici macar doua zile.

De aceea, manichiura cu oja semipermanenta este atat de indragita in saloanele de infrumusetare. Unghiile cu oja semipermanenta pot sa reziste pana la 3 saptamani fara sa-si piarda stralucirea si fara sa se decojeasca inestetic. Ca si costuri, manichiura cu oja semipermanenta este mai scumpa, dar daca luam in considerare beneficiile sale, cu siguranta vom descoperi ca investitia merita pe termen lung.

In continuare o sa va explicam cum sa va faceti manichiura cu oja semipermanenta acasa si de ce materiale aveti nevoie.

Pasi de urmat
Pentru a incepe, ar trebui sa spunem ca este posibil ca unele fete sa nu stie inca ce presupune oja semipermanenta. Acest tip de lac este realizat din oje speciale de unghii care au nevoie de o lampa cu LED sau UV pentru uscare si pentru a se fixa pe unghie (fara o lampa UV este imposibil ca oja semipermanenta sa se fixeze pe unghie, indiferent de cat de mult veti astepta). Astfel, veti obtine unghii frumoase si puternice, capabile de orice, fara teama de a se deteriora. Vor rezista chiar si o luna de zile.

Dar cheia pentru unghii perfecte cu oja semipermanenta este sa urmati cativa pasi inainte si dupa aplicarea propriu zisa a lacului.

Primul pas: conditionarea unghiei
Inainte de a incepe sa vopsiti unghiile, ar trebui sa le curatati: sa le dati forma dorita, sa indepartati cuticulele, sa piliti patul unghiei pentru ca oja semipermanenta sa se fixeze mai bine. Pentru a face toate acestea, cel mai bine este sa puneti mainile intr-un castron cu apa calda si sapun. Lasati la inmuiat 5 minute si apoi incepeti sa indepartati cuticulele cu un instrument special. Impingeti cuticula inapoi si taiati-o. Apoi folositi o pila pentru a elimina posibilele ramasite si pentru a va asigura ca oja semipermanenta va ramane pe unghie o perioada cat mai lunga de timp.

Pasul 2: Aplicati oja semipermanenta si uscati sub lampa UV/ LED
Dupa ce ati pregatit unghia, urmeaza sa aplicati oja semipermanenta. Dar atentie: exista 3 straturi pe care le veti aplica: baza, oja colorata si stratul superior. Este foarte important sa nu aplicati lacul direct pe unghie pentru ca amestecul sau chimic poate provoca senzatie de mancarime in timpul uscarii sub lampa UV.

Deci prima data aplicati baza si uscati, asezand unghiile sub lampa. Apoi, aplicati oja semipermanenta colorata si uscati din nou. In final, aplicari stratul superior si uscati. Acest strat de acoperire poate fi lucios si mat – este cel responsabil pentru rezistenta ojei.

8 Sfaturi pentru o manichiura impecabila

Cu siguranta iti face placere cand iesi din salon cu unghiile perfecte, stralucitoare si increzatoare in tine. Dar sunt situatii cand nu poti ajunge la salon si esti nevoita sa-ti etalezi talentul de manichiurista. Iata cateva sfaturi de la specialisti care te pot ajuta sa obtii un rezultat similar ca atunci cand mergi la salon.

1. Pregateste-ti toate ustensilele necesare. Pentru o manichiura corecta acasa, ai nevoie de mai mult decat o sticluta de oja. Cel mai bine este sa-ti organizezi produsele de manichiura intr-o borseta sau tavita speciala. Ai nevoie inclusiv de un prosop, un castron mic, solutie pentru curatarea lacului, discuri de bumbac, ustensile pentru unghii, dispozitiv si ulei pentru pentru cuticule, lotiune de maini.

2. Curata unghiile intotdeauna. Cand iti faci singura unghiile trebuie sa fii atenta in ceea ce priveste curatarea temeinica a patului unghiilor. Indeparteaza orice urma de grasime. Inainte de aplicarea lacului, curata unghiile cu un prosop de hartie inmuiat intr-o solutie non-acetona.

3. Curatarea cuticulelor. Dupa ce asezi mainile in apa pentru inmuierea cuticulelor, trebuie sa le tai. Astfel vei indeparta orice urma de piele moarta ramasa la suprafata – foloseste inclusiv un scrub facial sau pentru maini.

4. Pileste si lustruieste unghiile. Ai observat ca manichiurista ta insista pe netezirea si uniformizarea unghiilor? Acest lucru indeparteaza luciul natural al unghiei, ceea ce permite stratului de baza sa se prinda mai bine de suprafata.

5. Investeste intr-un lac bun de baza (base coat). Unele produse de coating de baza sunt mai bune, contin ingrediente de tratament si ajuta oja sa se fixeze mai bine. Inainte de aplicarea lacului de unghii, foloseste un strat subtire de coating.

6. Nu intinde prea mult lac/ oja. Unii experti sunt de parere ca multe femei fac greseala de a aplica oja intr-un strat mult prea gros. Acest lucru duce automat la decojirea inestetica a lacului in scurt timp.

7. Nu aplica ulei pentru cuticule, decat dupa ce ai dat unghiile cu lac. Multe femei fac greseala de a se da cu ulei pentru cuticule dupa ce aplica lacul/ oja. Specialistii spun insa ca acesta trebuie folosit doar dupa ce ai terminat unghiile de facut si dupa ce acestea s-au uscat putin.

8. Daca oja se ia putin, nu te chinui sa refaci intreaga unghie. Mai degraba netezeste zona usor cu un buffer. Dupa aceea, reincarca spatiul cu oja si uniformizeaza cat poti de bine. Pentru un retus complet s-ar putea sa fie nevoie sa repeti operatiunea.

Acestea au fost cele 8 sfaturi utile pentru o manichiura ca la carte, chiar la tine acasa.