8 Sfaturi pentru o manichiura impecabila

Cu siguranta iti face placere cand iesi din salon cu unghiile perfecte, stralucitoare si increzatoare in tine. Dar sunt situatii cand nu poti ajunge la salon si esti nevoita sa-ti etalezi talentul de manichiurista. Iata cateva sfaturi de la specialisti care te pot ajuta sa obtii un rezultat similar ca atunci cand mergi la salon.

1. Pregateste-ti toate ustensilele necesare. Pentru o manichiura corecta acasa, ai nevoie de mai mult decat o sticluta de oja. Cel mai bine este sa-ti organizezi produsele de manichiura intr-o borseta sau tavita speciala. Ai nevoie inclusiv de un prosop, un castron mic, solutie pentru curatarea lacului, discuri de bumbac, ustensile pentru unghii, dispozitiv si ulei pentru pentru cuticule, lotiune de maini.

2. Curata unghiile intotdeauna. Cand iti faci singura unghiile trebuie sa fii atenta in ceea ce priveste curatarea temeinica a patului unghiilor. Indeparteaza orice urma de grasime. Inainte de aplicarea lacului, curata unghiile cu un prosop de hartie inmuiat intr-o solutie non-acetona.

3. Curatarea cuticulelor. Dupa ce asezi mainile in apa pentru inmuierea cuticulelor, trebuie sa le tai. Astfel vei indeparta orice urma de piele moarta ramasa la suprafata – foloseste inclusiv un scrub facial sau pentru maini.

4. Pileste si lustruieste unghiile. Ai observat ca manichiurista ta insista pe netezirea si uniformizarea unghiilor? Acest lucru indeparteaza luciul natural al unghiei, ceea ce permite stratului de baza sa se prinda mai bine de suprafata.

5. Investeste intr-un lac bun de baza (base coat). Unele produse de coating de baza sunt mai bune, contin ingrediente de tratament si ajuta oja sa se fixeze mai bine. Inainte de aplicarea lacului de unghii, foloseste un strat subtire de coating.

6. Nu intinde prea mult lac/ oja. Unii experti sunt de parere ca multe femei fac greseala de a aplica oja intr-un strat mult prea gros. Acest lucru duce automat la decojirea inestetica a lacului in scurt timp.

7. Nu aplica ulei pentru cuticule, decat dupa ce ai dat unghiile cu lac. Multe femei fac greseala de a se da cu ulei pentru cuticule dupa ce aplica lacul/ oja. Specialistii spun insa ca acesta trebuie folosit doar dupa ce ai terminat unghiile de facut si dupa ce acestea s-au uscat putin.

8. Daca oja se ia putin, nu te chinui sa refaci intreaga unghie. Mai degraba netezeste zona usor cu un buffer. Dupa aceea, reincarca spatiul cu oja si uniformizeaza cat poti de bine. Pentru un retus complet s-ar putea sa fie nevoie sa repeti operatiunea.

Acestea au fost cele 8 sfaturi utile pentru o manichiura ca la carte, chiar la tine acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *