Dansul si tenisul, doua sporturi preferate de copii

La ce varsta putem debuta?

Inca de la varsta de 4 ani. Este varsta trezirii simturilor corporale si muzicale. Pentru dansul clasic, nu mai inainte de 7 ani, in afara de cazul celor initiati.

Cat timp trebuie acordat acestui sport?

La varsta de 7 ani, o ora pe saptamana este suficienta.La varsta de 8 ani, puteti prevedea doua cursuri pe saptamana.Incepand cu 9 ani, cursul se prelungeste la o ora si jumatate de doua ori pe saptamana.

Echipamentul:O fusta din tul scurta si incretita si pantofi speciali pentru balerine (cu poante).

Ce principii descopera copilul prin practicarea dansului?

Acest sport imbina stapanirea corporala si tinuta.

Practicarea acestui sport ii permite copilului sa descopere muzica (mai ales pe cea clasica, jazz-ul…): ritmul si muzicalitatea raman doua componente ale acestei activitati.

Ce principii invata copilul practicand dansul?

Respectarea regulilor: dansul este o disciplina foarte riguroasa, insa pe care copilul o accepta usor.

Ce aduce bun dansul?

O tinuta armonioasa in viitor. Dansul este o disciplina fizica, dar si artistica.

Ce inconveniente ar putea avea?

Probleme cu spatele, daca este practicat in „doze” prea mari; nu trebuie incepute poantele mai devreme de varsta de 9-10 de ani.

Sfatul medicului

Intinderile practicate de catre o terta persoana, in esenta incontrolabile, sunt contraindicate. Acestea pot genera tulburari de crestere ale cartilajelor sau ale tendoanelor.

1.Tenis

Competitiile extrem de mediatizate au permis unui numar mare de copii sa incerce practicarea acestui sport, lucru foarte bun pentru ca tenisul este un sport complet! Campionii nostri le-au deschis apetitul copiilor pentru lovitura de dreapta sau pentru revers. Este un sport usor de practicat intre prieteni, in familie sau in cadrul unei competitii…

La ce varsta putem incepe practicarea acestui sport? Cluburile de juniori primesc copii incepand cu varsta de 5-6 ani.

Cat timp trebuie acordat antrenamentalor? Pentru inceput, o sedinta de 1-2 ore saptamanal.

Echipamentul: O racheta, pantofi de sport adecvati, un short, un maieu. 0 racheta poate costa foarte mult, totul depinde de pretentiile dumneavoastra. Pentru cei mici, insa, nu este necesara o investitie prea costisitoare.

Ce principii descopera copilul prin practicarea acestui sport?

El va invata ce inseamna competitia si arbitrajul. Meciurile sunt adesea arbitrate de catre copii.

Ce aduce bun practicarea acestei activitati sportive?
Tenisul dezvolta indemanarea, coordonarea, viteza si rezistenta.

Sfatul unui pasionat al tenisului

„Este un sport vesel si foarte usor de practicat, fie in timpul anului scolar, fie in vacante. Este mai bine sa alternati tenisul cu alte sporturi pentru ca efectele sale benefice sa fie optimizate la maximum.”

Sfatul medicului

Caracterul asimetric al tenisului nu are nici o consecinta. Eforturile excesive si repetate sunt generatoare de dureri atat la nivelul cartilajelor de crestere cat si la nivelul tendoanelor din regiunea cotului, a incheieturii mainii, a spatelui si a genunchilor. Aceste dureri sunt veritabile semnale de alarma care trebuie respectate. Daca ti-a placut acest articol cu siguranta gasesti si altele interesante pe blogul nostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *