Machiaj de scoala 2016: cum poti obtine un look fresh si la moda

machiaj de scoala

Oricine isi doreste sa arate tot timpul impecabil, iar pentru unele fete si femei, o infatisare demna de laude este cea obtinuta cu ajutorul unui truse de machiaj profesionale. Exista nenumarate tipuri de machiaj, insa pentru un machiaj de scoala este important sa pastram un look natural.

Cum obtinem un machiaj de scoala ideal?

  1. Rezista tentatiei de a te spala pe fata dimineata

Multi experti dermatologi sunt de parere ca nu este necesar sa ne spalam pe fata dimineata daca ne-am spalat noaptea, inainte de culcare. Daca, totusi, iti doresti sa te speli pe fata dupa ce te trezesti, recomandat este sa folosesti un gel de curatare special, fara sapun. Chimicalele din sapun sunt prea dure pentru ten si contribuie la uscarea pielii.

  1. Aplica o crema de fata, un BB cream sau un fond de ten cu acoperire mica

Un BB cream este o alegere foarte buna pentru un machiaj de scoala pentru ca este hidratant si nu incarca fata, acoperind, totusi, imperfectiunile. Foloseste o cantitate mica de produs, cam cat un bob de mazare. Intinde-l apoi cu degetele, folosind miscari circulare. Ai grija sa il intinzi corect pe linia barbiei, tample si pe gat. Asigura-te ca nu au ramas urme. Este important, de asemenea, sa alegi o nuanta de BB cream sau fond de ten potrivita pentru culoarea si tipul tau de ten.

  1. Nu uita de factorul de protectie

Chiar daca fondul de ten sau BB cream-ul folosit au factor de protectie, este putin probabil ca acesta sa fie suficient, mai ales daca folosesti o cantitate mica de produs. Recomandat este, asadar, sa aplici crema de protectie solara pe piele inainte de a trece la aplicarea machiajului.

  1. Aplica corector

Un corector de calitate este foarte important in cazul unui machiaj de scoala. Acesta acopera cearcanele si uniformizeaza tenul. Aplica-l cu o pensula de machiaj peste BB cream sau fond de ten. Daca vrei sa acoperi semnele lasate de acnee, foloseste un corector cu tente verzui mai intai pentru a ameliora roseata, iar apoi unul normal, pentru uniformizare. In cazul cercurilor intunecate de sub ochi, un corector de culoarea piersicii aplicat inainte de cel normal face minuni. Poti aplica corector si pe pleoapa de sus ca baza pentru fard sau creion de ochi ori tus.

Cum iti pui in valoare trasaturile prin intermediul unui machiaj de scoala?

  1. Aplica fardul de ochi

In cazul unui machiaj de scoala realizat ca la carte, cea mai buna alegere sunt tonurile neutre. Desi nuantele de mov, albastru, verde sau negru sunt frumoase,  sunt mai potrivite pentru un machiaj de petrecere. Pentru o privire mai intensa, poti folosi mai multe tonuri neutre din trusa de machiaj pentru a crea diverse efecte.

  1. Aplica conturul

Alege o nuanta mai intunecata, dar nu prea intunecata pentru parul sau nuanta pielii tale. Daca ai parul negru si pielea mai inchisa la culoare, ti se potriveste un contur negru sau maro inchis. Daca ai pielea deschisa si parul blond, poti opta pentru o nuanta mai deschisa de maro. Pentru un look fresh si curat, aplica conturul la baza genelor, intr-o linie subtire. Daca vrei sa iti accentuezi si mai mult privirea, poti aplica contur si pe pleoapa inferioara, din coltul extern al ochiului pana la mijlocul pleoapei.

  1. Aplica mascara

Atunci cand alegi rimelul, poti aplica aceleasi reguli ca in cazul conturului. Ai in vedere ca nuanta rimelulului sa fie apropiata de culoarea naturala a parului tau. Aplica unul sau doua straturi de mascara pentru a pastra aspectul natural si neincarcat al genelor. Inainte de aplicarea rimelului, poti folosi un ondulator pentru gene.

  1. Periaza-ti sprancenele

Asigura-te ca nu ai fire rebele in sprancene. Foloseste o pensula pentru a le aranja si putin fixativ pulverizat mai intai pe degete pentru a le face sa stea asa cum iti doresti.

  1. Aplica iluminator sau blush pe pometi

In general, tonurile de roz si nuanta piersicii sunt recomandate pentru pielea deschisa la culoare, in timp ce pielea inchisa la culoare „cere” nuante mai puternice din trusa de machiaj. Nu folosi prea mult produs.

  1. Aplica balsam de buze, un ruj sau un lip gloss natural

Rujul rezista mai mult timp de buze, iar daca alegi unul cu proprietati hidratante, in nuante de piersica sau rozalii, nu ai cum sa dai gres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *