Machiajul fetei, trucuri

Fata este compusa din curbe si adancituri. Aceste particularitati dau caracterul fetei. Nu este suficient sa aplicam fond de ten pentru a prepara baza machiajului. Trebuie sa prelucram aceste particularitati, scotand in relief unele, estompand altele, jucand cu acestea in tonalitati.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa unificati tenul. Dupa ce v­ati facut toaleta si ati aplicat toate tratamentele, incepeti machiajul. Pregatiti-va produsele de baza de care a veti nevoie: servetele de hartie, bastonase pentru repararea micilor greseli, burete de machiaj pentru a aplica pudra, anticearcan, pudra translucida, fard.

Fondul de ten

Alegeti-l cu grija. Incercati esantioane pe dosul mainii si la interiorul incheieturii mainii, la lumina zilei. Daca nu ati gasit aceeasi tenta cu cea a pielii dvs, alegeti-I un pic mai inchis, niciodata mai deschis; daca aveti cateva riduri, in acest caz luati un fond de ten de aceeasi culoare cu pielea sau mai deschis. Puteti chiar sa amestecati doua culori pentru a va apropia cat mai mult de culoarea pielii dvs., cu conditia ca cele doua tipuri sa fie de aceeasi marca si sa aiba aceeasi textura. Pe pielea ridata, trebuie sa aplicati foarte usor. Un strat prea gros scoate in evidenta ridurile si veti arata ca o masca.

Machiajul: fondul de ten

Incepeti prin a umezi buretele. Daca pielea este perfect demachiata si protejata cu o crema de baza, aplicati fondul de ten. Daca este in sticluta, agitati-l pentru a se amesteca bine pigmentii. Varsati un pic la incheietura mainii si amestecati cu degetul pentru a-l incalzi un pic.

Apoi, puneti patru puncte pe frunte, unul pe fiecare pleoapa, unul sub fiecare ochi, unul pe mijlocul nasului, unul pe varful nasului, unul pe fiecare obraz, unul intre nas si gura, unul pe barbie si unul la fiecare colt al gurii.

Acum puteti sa intindeti fondul de ten cu buretele bine stors. Pornind de la nas, mergeti catre frunte pana la radacina parului, apoi sub ochi, obraji, barbie… Consideram nasul ca un punct de plecare, estompand usor catre exterior.

Estompati cu grija intinzand spre gat pentru a nu face demarcatii urate. Cu ajutorul servetelului de hartie, estompati fondul de ten de la radacina parului. Lasati produsul sa se usuce cateva clipe (profitati sa spalati buretele), acoperiti toata fata cu un servetel de hartie, presati usor cu mainile si terminati cu faza aplicarii fondului de ten.

Anticearcanul

Trebuie sa fie mai deschis decat fontul de ten, anticearcanul mascheaza zonele de umbra ale fetei.Acum se gasesc „iluminatori” acopera mai putin decat anticearcanul si dau pete de lumina pentru a sculpta mai bine fata, luminand anumite zone.

Trucuri de machaiaj pentru un look perfect

Fiecare fata se ingrijeste de aspectul ei si exista intotdeauna ceva in aspectul ei pe care ar vrea sa-l schimbe. Dar nu este nevoie de masuri extreme. Aspectul perfect necesita doar instrumentele adecvate de machiaj si un pic de timp.

Am colectat pentru dvs. cateva trucuri care va vor ajuta sa obtineti efectul dorit.

Cum sa va conturati fata

Conturul este una dintre cele mai bune tehnici de machiaj pentru a defini si a sculpta o fata. In primul rand, aplicati fond de ten (2 nuante mai intunecate decat tonul pielii) pe marginea liniei parului si chiar sub pometi pentru a-i evidentia. Finalizati prin rotirea marcatorului prin centrul fruntii, sub ochi si prin varful barbiei.

Cum sa acoperiti cearcanele

Folositi anticearcan pentru a ascunde cearcanele. Aplicati-le intr-o directie de la coltul interior al ochiului la cel exterior, asigurandu-va ca acoperiti numai zona cu probleme.

Cum sa va modelati sprancenele

Pentru a va face sprancenele sa para perfecte, luati un creion pentru sprancene pentru a le defini, desenand o linie sus si jos. Umpleti spatiul dintre linii, dar asigurati-va ca ati inceput sa umpleti putin din partea de sus a sprancenelor pentru a le oferi aspectul cel mai natural.

Cum sa faceti ochii sa para mai mari

Mai intai definiti pleoapa: creati o umbra a ochilor (cu o nuanta mai inchisa decat tonul natural al pielii) de-a lungul cresterii pleoapelor. Utilizati un creion nud sau alb pentru a alinia linia inferioara, deschizand si luminand ochii. Apoi adaugati un pic de stralucire in colturile interioare ale ochilor dvs. si chiar sub arcul sprancenelor. Finalizati aplicand rimel pe gene – acest lucru va face ca ochii sa para mai mari.

Cum sa aveti buze moi

Exfolierea va ajuta sa preveniti buzele crapate, mentinandu-le moi si netede. Hidratarea cu un balsam va va scapa de acea senzatie de „buze uscate”, dar, de asemenea, trebuie sa eliminati celulele moarte ale pielii in mod regulat. Pur si simplu aplicati un pic de balsam pe periuta de dinti si exfoliti usor buzele.

Sfaturi esentiale de machiaj pe care fiecare fata trebuie sa le cunoasca

Aplicarea machiajului este un proces migalos si consumator de timp. Din fericire, exista anumite trucuri care va pot ajuta sa reduceti la minimum timpul petrecut in rutina dvs. de frumusete – si sa obtineti aspectul cel mai bun cu efortul minim.

Iata cateva dintre cele mai importante sfaturi de machiaj pe care fiecare fata ar trebui sa le cunoasca.

1. Cum sa creasca sprancenele groase in mod natural.

Uleiul de cocos va va ajuta sprancenele sa creasca mai groase. Acesta contine vitamina E si fier si va poate face, de asemenea, sprancenele mai intunecate. Pentru cele mai bune rezultate, amestecati 1 parte ulei de nuca de cocos cu 1 parte ulei de ricin. Spalati usor sprancenele cu degetele. Lasati timp de 20-30 minute si spalati cu apa calda. Repetati aceasta procedura zilnic timp de 2-3 saptamani si veti vedea un rezultat.

2. Taierea genelor nu functioneaza.

Un „truc” suplimentar care a castigat o popularitate: taierea genelor presupune ca le face mai groase si le ofera mai mult volum. Cu toate acestea, acest lucru este total gresit. De fapt, genele necesita aproximativ 1-2 luni pentru a creste la loc dupa ce au fost taiate. Deci, feriti-va si nu faceti asta acasa.

3. Incercati sa aplicati rimelul pe verticala.

Aplicarea rimelului pe pleoapele superioare si inferioare este o practica de multe ori neglijata, dar aici este un sfat interesant: mentineti peria verticala. Acesta este un simplu, dar probabil unul dintre cele mai bune trucuri pe care le puteti folosi. Atingeti genele cu varful periei pentru o finisare mai naturala.

4. Folositi bureti faciali pentru a curata fata.

Cand va curatati fata cu orice fel de demachiant, utilizati bureti speciali pentru cosmetice, deoarece acestia exfoliaza cu usurinta pielea si curata porii.

5. Revigorati rimelul cu apa fierbinte.

Adaugati cateva picaturi de apa fiarta in mascara, inchideti si agitati.

6. Periati-va buzele dupa ce va spalati dintii.

Frecati usor buzele cu o periuta de dinti uscata. Aceasta va va ajuta sa curatati pielea moarta si sa va faceti buzele mai moi. De asemenea, va creste fluxul de sange in buze, determinandu-le sa se umfle. Ca urmare, ele vor deveni mai moi, mai pline si mai senzuale

Ingrijiri zilnice elementare pentru un ten de nota 10

Fata

” Ai un ten stralucitor !” iti vor spune prietenele. Este adevarat ca igiena de viata respectata pe timpul sarcinii favorizeaza „mina buna” ai adoptat o alimentatie echilibrata si vitaminizata, bei cantitati mari de apa, acorzi o atentie sporita somnului, ai eliminat consumul de excitante, de alcool si de tigari-  tenul nu cere  nimic mai mult pentru a-si regasi prospetimea si transparenta naturala.

Poate ca pielea ta va avea totusi tendinta de a se usca pe parcursul sarcinii. Iata cateva ingrijiri zilnice elementare, care favorizeaza stralucirea tenului. Se poate de asemenea ca in jurul lunii a patra, sau in caz de expunere la soare, sa iti apara pe fata mici pete brune. Este vorba de masca de sarcina.

Ingrijirea de seara:

Curata-ti fata cu un produs neagresiv cum ar fi laptele. Elimina excesul prin clatire cu apa racoroasa, cu pulverizatorul sau cu o lotiune tonica fara alcool. Sterge-ti fata prin tamponarea usoara a portiunilor umede cu un servetel de hartie. Pe pielea perfect curatata, aplica-ti crema protectoare de noapte pe care o folosesti in mod obisnuit.

Ingrijirea de dimineata:

Clateste-ti fata cu apa racoroasa, sterge-o si aplica o crema hidratanta, facand-o sa intre bine in piele prin masarea cu varful degetelor. Alege produse cosmetice hipoalergice, deoarece in timpul sarcinii se pot manifesta alergii neasteptate.

Machiajul:

Fondurile de ten groase nu sunt recomandate. Pielea are nevoie sa respire. Daca nu te poti lipsi de ele, prefera un fond de ten hidratant, fluid sau o umbra de pudra.

Masca de sarcina

Asa se numesc micile pete brune ce pot apare pe parcursul sarcinii si care iti pigmenteaza fata (fruntea, nasul sau barbia), in special daca ai un ten mat. Nu te speria, in general, aceasta dispare la cateva luni dupa nastere. Aceasta pigmentare se datoreaza unui fenomen hormonal care se poate manifesta in cazul expunerii la soare. Nu exista alt remediu decat masurile preventive pe care le poti lua singura. Evita efectele nefaste ale razelor ultraviolete protejandu-ti fata cu o crema ecrananta sau cu o umbrela.

Daca sarcina modifica aproape totdeauna in maniera favorabila stralucirea si prospetimea fetei, ea actioeaza in general si asupra parului si unghiilor.

Anticearcanul,fardul de obraz utile in orice moment

Machiajul: anticearcanul

Aplicati anticearcanul in mici puncte, sub ochi, chiar pe cearcane pentru a le masca, la colturile gurii pentru a estompa ridurile, pe pleoape, daca ochii sunt intunecati, cu ajutorul pensulei sau cu aplicatorul. Estompati intotdeauna.

Pudra

Ea fixeaza fondul de ten si impiedica fata sa straluceasca. Pudra este disponibila in diferite nuante. Cea mai interesanta este cea translucida. Este o pudra cameleon si culoarea sa neutra nu risca sa modifice structura stabilita mai inainte de fondul de ten si anticearcan. Se gasesc pudre mov, verzi… Verdele serveste la acoperirea cuperozei, in timp ce movul estompeaza roseata.

Machiajul: pudra

Modul cel mai judicios si mai romantic este sa utilizam un ciucuras. Dati-I prin pudra si agitati-I pentru a indeparta ce este in exces. Tamponand usor, aplicati pudra pe fata si gat. Obisnuiti-va sa umflati obrazii cand ii pudrati, astfel ridurile din coltul gurii sunt atenuate. Luati apoi o pensula mare si dati usor pe fata, respectand sensul pufului.

Fardul de obraz

Roz, brun sau portocaliu, tenta sa trebuie sa va puny in valoare. Alegeti-I in functie de fondul de ten. Daca fondul de ten bate inspre galben, fardul roz nu se potriveste deloc; daca fondul de ten este mai degraba rozaliu, fardul roz va va aranja. Pentru intinerire, alegeti un fard roz-brun sau piersica, mai inchis decat fondul de ten.

Machiajul: fardul de obraz

Daca utilizati fard sub forma de crema, trebuie sa-I aplicati pe obraji, bineinteles, dar catre tample, urcand spre frunte, pe arcada sprancenei si pe lobii urechilor pentru a da lumina. Puteti aplica un fard mai deschis in parte de sus a pometilor si un altul mai inchis chiar deasupra primului. Acum yeti avea o fata mai sculptata. Amintiti-va ca efectul trebuie sa fie natural, deci lucrati cu un fard transparent.

Fardul de obraz sub forma de pudra se aplica in mici puncte. Zambiti Iarg si aplicati fondul de ten pe pometi si estompati-I catre tample. Puteti sa it tamponati folosind un burete de machiaj bine stors pentru a da rezultatul cel mai transparent. De asemenea, aplicati fard pe arcada sprancenelor, catre tample, pe barbie, pe varful nasului si pe lobii urechilor si machiajul este terminat. Aceste ultime aplicari trebuie sa fie imperceptibile. Ele servesc la luminarea fetei. Pentru intinerire, aplicati fardul din spate catre  fata, plecand de la radacina parului si mergand carte ochi. Efectul de lifting este spectacutos. Estompati cu un servetel de hartie.

Truse make-up: ce nuante alegi in functie de culoarea ochilor?

Daca ai ochi albastri

Ochii albastri fac parte dintr-o familie de tonuri reci, ceea ce inseamna ca tonurile calde vor oferi cel mai bun contrast pentru a scoate in evidenta irisul.

Toate femeile superbe cu ochi albastri ar trebui sa incerce sa foloseasca tonuri pamantii, griuri si taupe. Folositi roz sau trandafiriu atunci cand doriti sa obtineti o privire mai stralucitoare. Un lucru de retinut in legatura cu ochii albastri este sa evitati sa folositi nuante albastre – pentru ca acest lucru nu va face decat sa para monoton.

Artistii de make-up sunt de parere ca ar trebui sa aplicati nuante decolorante, tonale cum ar fi coral sau sampanie – acestea fac irisul sa straluceasca si nu distrag atentia. Scopul este sa accentuezi ochii si sa-i faci sa para mult mai atractivi.

Daca ai ochi verzi

Pentru ochii verzi ar trebui sa incercati nuante de violet, liliac si pruna. Pentru un aspect diferit si care functioneaza foarte frumos puteti incerca maro, cu urme de bronz si aur.

Din moment ce ochii sunt deja luminosi, nu este nevoie sa folositi culori vii pentru a-i pune in valoare. In plus, evitati nuantele reci, cum ar fi albastru, pentru ca acestea fac ca ochii sa pasa spalaciti. Pentru a finaliza aspectul ochilor, folositi un dermatograf si un rimel maro in loc de negru.

Sunt specialisti de make-up care considera ca nuanta tip pruna este cea mai buna pentru ochii verzi. Ea face ca ochii verzi sa devina mai vibranti, ceea ce este un lucru minunat.

Daca aveti ochi caprui deschis

Ochii caprui sunt versatili si va ofera un background unitar. Persoanele cu ochi caprui pot purta aproape orice culoare. Orice nuanta calda cum ar fi un auriu sau un rosiatic va adauga mai multa profunzime ochilor. Daca doriti un aspect mai sexy si mai dramatic, alegeti nuante intunecate.

Roz si verde scot ochii caprui in evidenta. Daca alegeti culori metalice, acestea vor sublinia orice tenta aurie prezenta in ochi.

Totusi, evitati sa folositi maro pentru ca astfel ochii pot parea usor murdari si neingrijiti. Majoritatea culorilor se preteaza pentru ochii caprui, dar nuantele neutre ca somon si bronz ii accentueaza intr-un mod fermecator.


Daca aveti ochi caprui inchis sau negri

Ca si ochii caprui deschis, cei caprui inchis si negri ofera un background fresh si multe optiuni. Alegeti o culoare indrazneata, cum ar fi cobalt pentru ca acesta sa puna in evidenta ochii. Sau puteti opta pentru o nuanta verzulie, una metalica sau mata, pentru un efect foarte interesant.

Indiferent de culoarea ochilor, cumparati azi truse make-up pentru a le avea la indemana si a le utiliza in functie de eveniment, stil vestimentar, obiectivul urmarit sau efectul dorit.

Truse make-up:Ce nuante se potrivesc ochilor tai?

Atunci cand vrei sa-ti pui in evidenta ochii, culorile din trusa de machiaj reprezinta un element vital. Ochii sunt ferestre spre sufletul tau, asa ca alegand o nuanta potrivita de machiaj vei putea sa obtii un efect ravasitor.

Avand in vedere ca exista atat de multe nuante disponibile si atat de multe truse make-up pe piata, este imposibil sa stii exact care iti completeaza cel mai bine ochii, stilul si look-ul vestimentar intr-o zi. Daca alegi o nuanta nepotrivita, aceasta va ascunde frumusetea ochilor tai si poate intra in contratimp cu stilul vestimentar.

Iata cateva lucruri care te pot ajuta sa gasesti o nuanta care sa ti se potriveasca si sa-ti scoata in evidenta frumusetea naturala a ochilor.

Truse make-upCe nuante se potrivesc ochilor tai

Istoria fardurilor de ochi

Fardul de ochi este un machiaj simplu care vine sub forma de pulbere fina. Poti sa cumperi truse de mai multe nuante pe care le poti combina in functie de efectul pe care vrei sa-l obtii de fiecare data. Fardul de pleoape este folosit pentru a intensifica privirea, pentru contrast si finisare. A fost folosit pentru prima data in Egiptul Antic sub forma de kohl. Regina egipteana folosea aceasta metoda incipienta de make-up pentru a se infrumuseta in timpul ceremoniilor religioase.

Dupa ce a ajuns in Roma si Grecia, fardul de pleoape a inceput sa fie tot mai utilizat de catre femeile care doreau sa iasa in evidenta in diferite imprejurari, nu doar in cadrul ceremoniilor religioase. Cu toate acestea, numai femeile din clasa superioara puteau sa-si permita un astfel de produs cosmetic extravagant.

Astazi insa produsele de make-up pentru ochi au evoluat foarte mult si sunt foarte populare in toata lumea.

Ce nuanta din truse make-up se potriveste cel mai bine ochilor mei?

Foarte des femeile fac greseala de a potrivi culoarea machiajului cu nuanta articolelor vestimentare pe care le imbraca. Iti recomandam sa eviti acest lucru, pentru ca efectul nu este deloc incantator.

In schimb, ar trebui sa alegi un machiaj al ochilor care sa-ti puna in evidenta tenul si culoarea ochilor. Forma ar trebui sa-ti completeze ochii naturali, dar nu neaparat sa se potriveasca perfect cu acestia. De exemplu, daca ai ochi albastri si aplici fard de ochi albastru, in final ochii tai vor parea plictisitori.

Poti sa te joci si sa experimentezi cu o multime de nuante. Cumpara Trusa Make-Up 120 culori, KIT MAKE-UP Trusa 120 Culori + SET 12 PENSULE sau Trusa Farduri Detasabila 88 culori – AM88#5.

Greseli de evitat in aplicarea fondului de ten

Fondul de ten este unul din cele mai sensibile produse de machiaj din punct de vedere al modului de utilizare. Fondul de ten te poate face sa arati minunat, sa ai o piele impecabila, mai tanara si mai odihnita. Cu toate acestea, daca nu este aplicat corect, fondul de ten poate determina efecte opuse. Prin urmare, incearca sa eviti aceste greseli comune legate de utilizarea fondului de ten.
1. Alegi gresit fondul de ten.
Inainte de a comanda fond de ten, este important sa vezi ce tip de piele ai. Ai un ten gras? Atunci este important sa folosesti o formula non-comedogena si cu o formula de absorbtie a grasimii.
Daca ai o piele sensibila, cauta formule minerale care nu contin coloranti, parfumuri si alte substante chimice iritante. Daca ai ten uscat, atunci opteaza pentru un fond de ten cremos, hidratant care are grija mai bine de piele.
2. Alegi un fond de ten care nu se potriveste cu nuanta pielii tale.
Aceasta este o alta greseala pe care o fac foarte multe fete atunci cand isi aleg fondul de ten. Un fond de ten prea deschis poate crea un efect de fata spalacita si chiar bolnava. Pe de alta parte un fond de ten prea inchis la culoare poate fi o catastrofa totala pentru imaginea ta, o eroare a auto-bronzarii. Deci evita sa folosesti un fond de ten intr-o nuanta prea diferita de culoarea pielii tale. Cum sa faci asta? Simplu. Testeaza fondul de ten, dar nu pe incheietura mainii, ci pe obraz sau pe nas, exact acolo unde poti observa cel mai bine similaritatea dintre nuante.
Un fond de ten intr-o nuanta potrivita ar trebui sa dispara pur si simplu in piele. Dupa aceea, pozitioneaza-te in lumina zilei pentru a vedea exact cum arata tenul tau. Nu te increde in lumina artificiala din magazin pentru ca aceasta te poate insela. Daca fondul de ten nu se observa, atunci este clar: ai gasit nuanta potrivita.

trusa fond de ten

Machiaj de scoala 2016: cum poti obtine un look fresh si la moda

Oricine isi doreste sa arate tot timpul impecabil, iar pentru unele fete si femei, o infatisare demna de laude este cea obtinuta cu ajutorul unui truse de machiaj profesionale. Exista nenumarate tipuri de machiaj, insa pentru un machiaj de scoala este important sa pastram un look natural.

Cum obtinem un machiaj de scoala ideal?

  1. Rezista tentatiei de a te spala pe fata dimineata

Multi experti dermatologi sunt de parere ca nu este necesar sa ne spalam pe fata dimineata daca ne-am spalat noaptea, inainte de culcare. Daca, totusi, iti doresti sa te speli pe fata dupa ce te trezesti, recomandat este sa folosesti un gel de curatare special, fara sapun. Chimicalele din sapun sunt prea dure pentru ten si contribuie la uscarea pielii.

  1. Aplica o crema de fata, un BB cream sau un fond de ten cu acoperire mica

Un BB cream este o alegere foarte buna pentru un machiaj de scoala pentru ca este hidratant si nu incarca fata, acoperind, totusi, imperfectiunile. Foloseste o cantitate mica de produs, cam cat un bob de mazare. Intinde-l apoi cu degetele, folosind miscari circulare. Ai grija sa il intinzi corect pe linia barbiei, tample si pe gat. Asigura-te ca nu au ramas urme. Este important, de asemenea, sa alegi o nuanta de BB cream sau fond de ten potrivita pentru culoarea si tipul tau de ten.

  1. Nu uita de factorul de protectie

Chiar daca fondul de ten sau BB cream-ul folosit au factor de protectie, este putin probabil ca acesta sa fie suficient, mai ales daca folosesti o cantitate mica de produs. Recomandat este, asadar, sa aplici crema de protectie solara pe piele inainte de a trece la aplicarea machiajului.

  1. Aplica corector

Un corector de calitate este foarte important in cazul unui machiaj de scoala. Acesta acopera cearcanele si uniformizeaza tenul. Aplica-l cu o pensula de machiaj peste BB cream sau fond de ten. Daca vrei sa acoperi semnele lasate de acnee, foloseste un corector cu tente verzui mai intai pentru a ameliora roseata, iar apoi unul normal, pentru uniformizare. In cazul cercurilor intunecate de sub ochi, un corector de culoarea piersicii aplicat inainte de cel normal face minuni. Poti aplica corector si pe pleoapa de sus ca baza pentru fard sau creion de ochi ori tus.

Cum iti pui in valoare trasaturile prin intermediul unui machiaj de scoala?

  1. Aplica fardul de ochi

In cazul unui machiaj de scoala realizat ca la carte, cea mai buna alegere sunt tonurile neutre. Desi nuantele de mov, albastru, verde sau negru sunt frumoase,  sunt mai potrivite pentru un machiaj de petrecere. Pentru o privire mai intensa, poti folosi mai multe tonuri neutre din trusa de machiaj pentru a crea diverse efecte.

  1. Aplica conturul

Alege o nuanta mai intunecata, dar nu prea intunecata pentru parul sau nuanta pielii tale. Daca ai parul negru si pielea mai inchisa la culoare, ti se potriveste un contur negru sau maro inchis. Daca ai pielea deschisa si parul blond, poti opta pentru o nuanta mai deschisa de maro. Pentru un look fresh si curat, aplica conturul la baza genelor, intr-o linie subtire. Daca vrei sa iti accentuezi si mai mult privirea, poti aplica contur si pe pleoapa inferioara, din coltul extern al ochiului pana la mijlocul pleoapei.

  1. Aplica mascara

Atunci cand alegi rimelul, poti aplica aceleasi reguli ca in cazul conturului. Ai in vedere ca nuanta rimelulului sa fie apropiata de culoarea naturala a parului tau. Aplica unul sau doua straturi de mascara pentru a pastra aspectul natural si neincarcat al genelor. Inainte de aplicarea rimelului, poti folosi un ondulator pentru gene.

  1. Periaza-ti sprancenele

Asigura-te ca nu ai fire rebele in sprancene. Foloseste o pensula pentru a le aranja si putin fixativ pulverizat mai intai pe degete pentru a le face sa stea asa cum iti doresti.

  1. Aplica iluminator sau blush pe pometi

In general, tonurile de roz si nuanta piersicii sunt recomandate pentru pielea deschisa la culoare, in timp ce pielea inchisa la culoare „cere” nuante mai puternice din trusa de machiaj. Nu folosi prea mult produs.

  1. Aplica balsam de buze, un ruj sau un lip gloss natural

Rujul rezista mai mult timp de buze, iar daca alegi unul cu proprietati hidratante, in nuante de piersica sau rozalii, nu ai cum sa dai gres.

Cum obtii un machiaj de seara spectaculos si ce nuanta ti se potriveste in functie de culoarea ochilor

Sezonul acesta, tonurile metalice si machiajul smokey eyes in tonuri mate sunt cele mai potrivite alegeri pentru un machiaj de seara. Daca vrei sa obtii un look in tendinte, dar care sa ti se potriveasca de minune, selecteaza nuanta fardului de ploape in functie de culoarea ochilor.

Un machiaj de seara feminin si misterios reprezinta cea mai buna modalitate de a atrage toate privirile la o petrecere, iar noi iti sarim in ajutor cu o serie de sfaturi pentru a alege tehnicile potrivite pentru tine. Machiajul smokey eyes ramane in continuare la moda, iar tonurile de bej si auriu se potrivesc aproape oricui, mai putin femeilor cu tenul foarte deschis la culoare si parul blond. O alta tendinta proeminenta in randul celor mai indragite tehnici de machiaj de anul acesta este „wet makeup” (n.r. machiajul cu aspect umed). Aceasta poate fi realizata fie cu produse profesionale cosmetice, fie cu ajutorul unui strop de gloss pentru buze aplicat pe pleoapa, peste fard.

O trusa de machiaj cu mai multe nuante, o pensula de machiaj sau un set de pensule de calitate si putina indemanare – de atat ai nevoie pentru a obtine un machiaj de seara impecabil.

Machiaj de seara in tonuri naturale

Daca eviti, chiar si la petreceri, culorile stridente si esti mai degraba adepta stilului natural, un machiaj de seara in tonuri de auriu sau in nuante mate de bej si maro este perfect pentru tine. Poti da o atingere sofisticata machiajului prin completarea look-ului cu un tus negru.

Machiaj de seara inspirat de Marylin Monroe

Pentru acest look, poti lasa trusa de machiaj deoparte. Un ruj intr-o nuanta puternica de rosu si o linie de tus negru aplicat pe pleoapa de sus sunt de ajuns pentru a deveni aparitia serii.

Machiaj de seara pentru ochii caprui

Daca ai ochii caprui, o alegere buna pentru machiajul ochilor tai sunt nuantele metalice de bronz si auriu. Daca vrei sa accentuezi frumusetea privirii tale, poti adauga, de asemenea, putin fard alb in coltul interior al ochilor. Pentru un efect spectaculos, insa, sfatul specialistilor este sa optezi pentru tonuri electrice de albastru cobalt sau mov.

Machiaj de seara pentru ochii albastri 

In cazul ochilor albastri, expertii in makeup recomanda evitarea culorilor din spectrul cromatic care includ nuante de albastru. Nuantele din trusa de machiaj favorita trebuie, asadar, sa includa tonuri de maro, auriu, lavanda si culori neutre.

Machiaj de seara pentru ochii verzi 

In topul celor mai potrivite nuante pentru ochii verzi intra culorile calde, din care amintim galben, portocaliu, auriu, dar si cele tonurile de bej, piersica sau aramiu. De ocolit sunt nuantele reci si cele argintii.