Ingrijiri zilnice elementare pentru un ten de nota 10

Fata

” Ai un ten stralucitor !” iti vor spune prietenele. Este adevarat ca igiena de viata respectata pe timpul sarcinii favorizeaza „mina buna” ai adoptat o alimentatie echilibrata si vitaminizata, bei cantitati mari de apa, acorzi o atentie sporita somnului, ai eliminat consumul de excitante, de alcool si de tigari-  tenul nu cere  nimic mai mult pentru a-si regasi prospetimea si transparenta naturala.

Poate ca pielea ta va avea totusi tendinta de a se usca pe parcursul sarcinii. Iata cateva ingrijiri zilnice elementare, care favorizeaza stralucirea tenului. Se poate de asemenea ca in jurul lunii a patra, sau in caz de expunere la soare, sa iti apara pe fata mici pete brune. Este vorba de masca de sarcina.

Ingrijirea de seara:

Curata-ti fata cu un produs neagresiv cum ar fi laptele. Elimina excesul prin clatire cu apa racoroasa, cu pulverizatorul sau cu o lotiune tonica fara alcool. Sterge-ti fata prin tamponarea usoara a portiunilor umede cu un servetel de hartie. Pe pielea perfect curatata, aplica-ti crema protectoare de noapte pe care o folosesti in mod obisnuit.

Ingrijirea de dimineata:

Clateste-ti fata cu apa racoroasa, sterge-o si aplica o crema hidratanta, facand-o sa intre bine in piele prin masarea cu varful degetelor. Alege produse cosmetice hipoalergice, deoarece in timpul sarcinii se pot manifesta alergii neasteptate.

Machiajul:

Fondurile de ten groase nu sunt recomandate. Pielea are nevoie sa respire. Daca nu te poti lipsi de ele, prefera un fond de ten hidratant, fluid sau o umbra de pudra.

Masca de sarcina

Asa se numesc micile pete brune ce pot apare pe parcursul sarcinii si care iti pigmenteaza fata (fruntea, nasul sau barbia), in special daca ai un ten mat. Nu te speria, in general, aceasta dispare la cateva luni dupa nastere. Aceasta pigmentare se datoreaza unui fenomen hormonal care se poate manifesta in cazul expunerii la soare. Nu exista alt remediu decat masurile preventive pe care le poti lua singura. Evita efectele nefaste ale razelor ultraviolete protejandu-ti fata cu o crema ecrananta sau cu o umbrela.

Daca sarcina modifica aproape totdeauna in maniera favorabila stralucirea si prospetimea fetei, ea actioeaza in general si asupra parului si unghiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *