Unghiile cu gel, un pericol pentru sanatate?

Ultimul deceniu a cunoscut o crestere a popularitatii manicurilor cu gel, care sunt apreciate pentru aspectul si durabilitatea lor. Exista insa unele riscuri asociate cu aceste manichiuri, inclusiv afectarea pielii de lumina ultravioleta folosita in timpul procesului de intarire. Daca o manichiura cu gel este realizata corespunzator cu protectie UV, consumatorii se pot bucura de beneficii, fara a avea efecte negative.

In ultimii ani, utilizarea gelului de unghii a devenit foarte populara printre femei. Acest polimer decorativ se usuca sub lumina UV, ceea ce permite pastrarea fermitatii unghiilor naturale timp de 2-3 saptamani, datorita polimerilor speciali.

Unghiile cu gel, un pericol pentru sanatate?

Manichiura cu gel este preferata de multe femei, pentru ca isi pastreaza forma originala mult timp.

Modul in care unghiile cu gel sunt uscate, ar putea provoca cancer de piele. Lumina UV (ultravioleta) utilizata pentru a usca unghiile, poate creste usor riscul de cancer de piele.

Cercetarile arata ca manichiurile cu gel agreseaza degetele si unghiile inmuiate in acetona puternica pentru a indeparta excesul de reziduu de gel. Acest lucru poate duce la separarea placii de unghii originale de patul unghiilor si la crearea unui spatiu in care se poate acumula umezeala, cauzand cresterea bacteriilor precum drojdia.

Slabiciune si fragilitate: femeile care folosesc manichiura cu gel si oja semipermanenta au adesea unghii fragile. Nu se stie exact daca acest lucru este asociat cu substantele chimice prezente in gel sau cu cantitatea de acetona necesara pentru indepartarea gelului. Acetona cauzeaza unghii uscate si irita pielea din jurul lor.

Pierderea luminozitatii: stralucirea naturala a unghiilor poate fi pierduta ca rezultat al subtierii unghiilor. Un alt detaliu – sunt reactiile alergice. Daca nu sunteti complet sigure de reactia corpului dumneavoastra la gel, este mai bine sa faceti un test preliminar de alergie. Intrebati-va manichiuristul, ce marca de gel foloseste si despre opiniile celorlalti clienti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *