Unghiile cu gel, un pericol pentru sanatate?

Ultimul deceniu a cunoscut o crestere a popularitatii manicurilor cu gel, care sunt apreciate pentru aspectul si durabilitatea lor. Exista insa unele riscuri asociate cu aceste manichiuri, inclusiv afectarea pielii de lumina ultravioleta folosita in timpul procesului de intarire. Daca o manichiura cu gel este realizata corespunzator cu protectie UV, consumatorii se pot bucura de beneficii, fara a avea efecte negative.

In ultimii ani, utilizarea gelului de unghii a devenit foarte populara printre femei. Acest polimer decorativ se usuca sub lumina UV, ceea ce permite pastrarea fermitatii unghiilor naturale timp de 2-3 saptamani, datorita polimerilor speciali.

Unghiile cu gel, un pericol pentru sanatate?

Manichiura cu gel este preferata de multe femei, pentru ca isi pastreaza forma originala mult timp.

Modul in care unghiile cu gel sunt uscate, ar putea provoca cancer de piele. Lumina UV (ultravioleta) utilizata pentru a usca unghiile, poate creste usor riscul de cancer de piele.

Cercetarile arata ca manichiurile cu gel agreseaza degetele si unghiile inmuiate in acetona puternica pentru a indeparta excesul de reziduu de gel. Acest lucru poate duce la separarea placii de unghii originale de patul unghiilor si la crearea unui spatiu in care se poate acumula umezeala, cauzand cresterea bacteriilor precum drojdia.

Slabiciune si fragilitate: femeile care folosesc manichiura cu gel si oja semipermanenta au adesea unghii fragile. Nu se stie exact daca acest lucru este asociat cu substantele chimice prezente in gel sau cu cantitatea de acetona necesara pentru indepartarea gelului. Acetona cauzeaza unghii uscate si irita pielea din jurul lor.

Pierderea luminozitatii: stralucirea naturala a unghiilor poate fi pierduta ca rezultat al subtierii unghiilor. Un alt detaliu – sunt reactiile alergice. Daca nu sunteti complet sigure de reactia corpului dumneavoastra la gel, este mai bine sa faceti un test preliminar de alergie. Intrebati-va manichiuristul, ce marca de gel foloseste si despre opiniile celorlalti clienti

Cum sa ai unghii frumoase?

Acest articol se adreseaza fetelor care vor sa aiba unghii lungi, frumoase, puternice si sanatoase. Din cauza locului de munca sau activitatii desfasurate, nu toata lumea poate avea unghii lungi, dar toate putem avea unghii rezistente si sanatoase. Asta nu inseamna ca trebuie sa-ti faci manichiura in fiecare zi, dar exista cateva lucruri de bun simt pe care daca le respecti, te vei putea bucura de unghii mai frumoase.

Iata cateva sfaturi utile pe care le impartasim cu voi, pentru a fi pe deplin multumite de aspectul unghiilor voastre.

  1. Fa-ti manichiura o data pe saptamana daca optezi pentru oja clasica si o data la 2 – 4 saptamani daca preferi oja semipermanenta.

Unghiile fac parte din corpul nostru si ar trebui sa avem grija de ele in mod regulat. Asta nu inseamna sa mergi la un salon profesionist in fiecare saptamana sau sa-ti pilesti unghiile zilnic. Daca nu poti ajunge la salon pentru refacerea manichiurii, incearca sa-ti faci unghiile acasa. Poti opta pentru oja semipermanenta deoarece aceasta ramane fixata pe unghie o perioada mai lunga de timp – ceea ce inseamna automat mai putine vizite la salonul de manichiura. Nu neglija unghiile de la picioare, indiferent de sezon. Chiar daca nu porti sandale, in sezonul de iarna protejeaza si acorda atentie unghiilor de la picioare.

  1. Alege sa porti lac de unghii in fiecare zi.

Daca la un moment dat renunti sa-ti mai faci unghiile cu oja, macar nu trece peste acel lac de unghii. Poti alege unul cu minerale, pentru ca unghiile tale sa fie protejate si sa arate decent. Unghiile fara lac sunt mai sensibile si mai predispuse la exfoliere si rupere. Unghiile „natur” nu sunt suficient de puternice, iar secretul pentru cresterea unghilor consta in unghii rezistente.

  1. Traieste, mananca si ramai sanatoasa!

Unghiile nesanatoase pot indica o boala sau afectiune. Sanatatea unghiilor in general ar trebui sa fie un indiciu pentru sanatatea organismului. Daca unghiile se decoloreaza, devin extrem de subtiri si casante, cuticulele se rup si determina aparitia sangerarilor, cel mai probabil exista o afectiune in organism. Unghiile pot semnala diverse afectiuni pulmonare, cardiace, de fical sau de rinichi, inclusiv diabet sau anemie. Lipsa vitaminei A si a calciului pot provoca uscarea si fragilitatea unghiilor. Lipsa proteinelor, a acidului folic si a vitaminei C duc la ruperea unghiilor. Dungile albe de-a lungul unghiilor arata deficitul de proteine. Deficitul de vitamina B12 duce la uscarea excesiva a unghiilor, deformarea si inchiderea la culoare. Insuficienta zincului determina aparitia petelor albe pe unghie.

Accesorii pentru unghii false

Daca vrei sa cumperi accesorii unghii false pentru acasa ori pentru salon, iata cateva oferte foarte bune.

  1. Penseta Unghii varf DREPT. Aceasta ustensila se foloseste pentru a forma extensiile de unghii si pentru a manipula mai usor aplicatiile minuscule pentru arta pe unghii. Este realizat din inox chirurgical.
  2. Recipient cu doua cupe pentru manichiura. Iata inca un accesoriu de unghii false care nu ar trebui sa-ti lipseasca din trusa. Este realizat din plastic tare, iar cele doua cupe se utilizeaza pentru a combina ojele, vopselurile sau pudrele acrilice. Astfel vei putea obtine nuante noi, personalizate. In plus, aceste nuante pot fi pastrate pentru mai mult timp, deoarece au capac.
  3. Set penseta plus forfecuta plus unghiera. Acesta este un kit de baza care ar trebui sa se afle in geanta ta de manichiura. Doar ca trebuie sa le inlocuiesti din cand in cand. Din fericire pretul pentru un astfel de kit este foarte avantajos – doar 9 lei – asa ca poti sa-l adaugi la orice comanda noua de unghii false.
  4. Betisoare Portocal – set 10 Bucati. Aceste betisoare speciale, cu o finisare excelenta, sunt gandite special pentru sesiuni de manichiura naturala si unghii false. Ajuta la impingerea cuticulelor cu finete. Pentru ca aceasta operatiune sa se realizeze fara durere, foloseste in prealabil un ulei de cuticule. Ele se vor inmuia si vor fi mai usor de impins. Este indicat sa schimbi des aceste betisoare.
  5. Punctator unghii – 5 lei. Un punctator are doua capete si se foloseste pentru linii ori puncte, in special in arta pe unghii. Daca ai un salon, esti profesionista in nail-art sau esti pasionata de acest domeniu, atunci merita sa incluzi in trusa de manichiura un astfel de punctator. Cu ajutorul sau vei obtine modele spectaculoase, mult mai usor, atat de unghia naturala, cat si pe cea falsa.
  6. Margareta – 4 lei. Aceasta margareta poate sa nu insemne nimic pentru cineva care isi face acasa singura unghiile. Dar pentru tine care esti profesionista in manichiura sau poate chiar ai un salon, aceasta margareta se poate dovedi extrem de utila. Imagineaza-ti urmatorul scenariu: o clienta vine la tine si la un moment dat trebuie sa alegeti culoarea pentru unghii. Poti sa scoti toate sticlutele disponibile, sa incerci sa-i vopsesti cate o unghie sau sa-i desfaci sticluta ca sa-si dea seama cat mai bine ce I se potriveste. Sau poti folosi aceasta margareta – paleta cu diferite culori. Astfel vei putea sa prezinti modele si culorile de oja sau lac mult mai practic si elegant.

Toate produsele din lista de mai sus pot fi comandate direct de pe siteul nostru Amalia

margareta

Cum sa ai unghii puternice?

Variatiile de culoare si textura de la nivelul unghiilor pot indica multe lucruri, in afara de fragilitate. Pentru profesionistii in sanatate, aceste deviatii usoare si imperfectiuni pot fi indicii despre starea generala de sanatate si bunastare. Unghiile puternice sunt unghii sanatoase si bine ingrijite. O dieta echilibrata este esentiala pentru unghiile puternice si sanatoase, pentru ca alimentatia este fundatia unei sanatati generale bune.

Mananca echilibrat ca sa ai unghii puternice

Unghiile sunt in mare parte compuse din proteine. Prin urmare, este important sa includeti in dieta o cantitate adecvata de proteine pentru a mentine sanatatea unghiilor. Proteinele provin din fasole, seminte, oua, carne, ovaz si nuci.

Calciul impiedica uscarea unghiilor si ruperea lor. Legumele cu frunze verzi, semintele de susan, produsele lactate sau chiar suplimentele zilnice pot ajuta la aprovizionarea cu calciu zilnica. Vitaminele B si B12 ajuta de asemenea la intarirea unghiilor. Vitamina C ajuta la prevenirea ruperii.

Buna igiena

Informatiile desprinse de la CNN Health arata ca o buna igiena ajuta la prevenirea problemelor bacteriene . In plus, manusile de cauciuc va pot proteja unghiile atunci cand folositi detergent si apa pentru perioade lungi de timp. In final, o buna igiena si o manichiura periodica ajuta la mentinerea sanatatii unghiilor.

Ingrijirea unghiilor

Hidratarea unghiilor este un alt pas important de luat in seama pentru a mentine unghiile puternice si sanatoase. Ingrijirea adecvata a cuticulelor promoveaza unghii puternice. Atunci cand discutam despre unghii sanatoase, trebuie sa tinem cont si de cele de la picioare. Purtati intotdeauna pantofi care vi se potrivesc in mod corespunzator. Altfel, presiunea excesiva poate dauna unghiilor si in cele din urma acestea se pot ingrosa. Fii vigilenta si verifica intotdeauna unghiile de la maini si de la picioare. Daca apare o problema, consulta medicul.

Evita aceste lucruri

Evita sa utilizezi unghiile pe post de unelte pentru a desface sau impinge anumite lucruri. Nu-ti roade unghiile si nu trage de cuticule, pentru ca aceste actiuni pot deteriora patul unghiilor.

Unghiile false

Daca vrei sa ai unghii false in fiecare zi, ia in considerare aplicarea unghiilor false. In afara de aspectul estetic, unghiile false functioneaza ca o bariera impotriva bacteriilor. Vei fi mai putin tentata ( sau chiar deloc) in a-ti roade unghiile. Pentru kituri aplicare unghii false si accesorii unghii false poti accesa siteul nostru. Aici gasesti sticlute de oja in numeroase culori, lampi UV si produse profesionale pentru manichiura la domiciliu sau acasa.

Utilitatea instrumentelor de manichiura pentru unghii false

Atunci cand iti faci manichiura, indiferent daca optezi pentru unghii false ori pentru infrumusetarea unghiilor naturale, vei avea nevoie de cateva instrumente speciale. In acest articol facem referire la aceste ustensile, pe rand. Ele pot fi utilizata acasa, dar vei observa ca sunt si pe masa manichiuristei de la salon. Atunci cand sunt utilizate in mod corespunzator, unghiile vor ramane in stare excelenta, cu minime cheltuieli.

  1. Unghiera. Cele mai obisnuite instrumente de manichiura sunt instrumentele de taiat unghii. Utilizeaza acest instrument simplu pentru a mentine unghiile frumos taiate si modelate. In timpul unei sesiuni de manichiura, cu unghii false sau nu, poti folosi unghiera pentru a modela unghiile care sunt prea lungi. Ulterior le poti pili mai usor. Unghierele ofera o solutie rapida care este usoara si sigura de utilizat. Spala si usuca unghiera sau forfecuta de taiat unghiile dupa fiecare utilizare pentru a preveni infectiile.
  2. Pila. Foloseste o pila delicata pentru unghii false sau pentru unghiile tale naturale. Pilele metalice nu reprezinta o alegere buna pentru ca nu sunt flexibile si sunt aspre pentru unghii. Verifica ambalajul pentru a vedea daca pila este pentru unghii false sau pentru unghii naturale inainte de cumparare. Cand pilesti unghia, mergi intr-o singura directie. Daca nu vei face acest lucru, risti sa rupi unghia. Pileste incepand de la margine, spre centru. Inlocuieste pila in mod periodic in scop sanitar pentru a obtine cele mai bune rezultate.
  3. Instrument de impins cuticulele. Foloseste aceasta ustensila pentru a impinge cu atentie cuticulele. Inlocuieste-o pentru a preveni inmultirea bacteriilor si a germenilor. Utilizeaza capatul plat pentru a impinge usor cuticula inapoi spre mana, incepand din mijlocul unghiei. Utilizeaza in prealabil un ulei pentru inmuiat cuticulele pentru a face acest proces mai usor.
  4. Trimmer pentru cuticule. Cand folosesti un trimmer pentru cuticule, fii foarte atenta. Utilizeaza doar trimmere usor proeminente. Fii foarte atenta sa nu-ti tai pielea. Trimmerul ar trebui sa fie pastrat curat – spala-l cu apa calda si sapun sau inmoaie-l in alcool pentru a ucide orice bacterie.
  5. Pila buffer. Folosirea unei pile buffer poate elimina crestele de la nivelul unghiilor si asigura o stralucire durabila. Acest lucru poate extinde rezistenta manichiurii oferind o buna fundatie pentru constructia realizata. Cand unghiile sunt vopsite, foloseste pila buffer pentru o stralucire naturala, sanatoasa, cu efort minim. Cele mai multe pile buffer au forma dreptunghiulara, cu patru suprafete diferite pentru beneficii maxime, inclusiv indepartarea petelor.
instrument pentru cuticule

De ce sa alegi o manichiura cu unghii false pe baza de gel?

Manichiura perfecta este una dintre principalele preocupari ale femeilor care sunt foarte atente la aspectul lor fizic si care isi doresc sa aiba o imagine impecabila in permanenta. In mod normal, este destul de dificil sa gasesti o oja care sa reziste mult timp pe unghii si sa isi pastreze stralucirea, asa ca unghiile false cu gel sunt o varianta potrivita pentru oricine. Pe langa faptul ca se intretin foarte usor, acestea sunt durabile si pot fi colorate in fel de fel de variante. Continuă lectura „De ce sa alegi o manichiura cu unghii false pe baza de gel?”