Cum sa ai unghii puternice?

Variatiile de culoare si textura de la nivelul unghiilor pot indica multe lucruri, in afara de fragilitate. Pentru profesionistii in sanatate, aceste deviatii usoare si imperfectiuni pot fi indicii despre starea generala de sanatate si bunastare. Unghiile puternice sunt unghii sanatoase si bine ingrijite. O dieta echilibrata este esentiala pentru unghiile puternice si sanatoase, pentru ca alimentatia este fundatia unei sanatati generale bune.

Mananca echilibrat ca sa ai unghii puternice

Unghiile sunt in mare parte compuse din proteine. Prin urmare, este important sa includeti in dieta o cantitate adecvata de proteine pentru a mentine sanatatea unghiilor. Proteinele provin din fasole, seminte, oua, carne, ovaz si nuci.

Calciul impiedica uscarea unghiilor si ruperea lor. Legumele cu frunze verzi, semintele de susan, produsele lactate sau chiar suplimentele zilnice pot ajuta la aprovizionarea cu calciu zilnica. Vitaminele B si B12 ajuta de asemenea la intarirea unghiilor. Vitamina C ajuta la prevenirea ruperii.

Buna igiena

Informatiile desprinse de la CNN Health arata ca o buna igiena ajuta la prevenirea problemelor bacteriene . In plus, manusile de cauciuc va pot proteja unghiile atunci cand folositi detergent si apa pentru perioade lungi de timp. In final, o buna igiena si o manichiura periodica ajuta la mentinerea sanatatii unghiilor.

Ingrijirea unghiilor

Hidratarea unghiilor este un alt pas important de luat in seama pentru a mentine unghiile puternice si sanatoase. Ingrijirea adecvata a cuticulelor promoveaza unghii puternice. Atunci cand discutam despre unghii sanatoase, trebuie sa tinem cont si de cele de la picioare. Purtati intotdeauna pantofi care vi se potrivesc in mod corespunzator. Altfel, presiunea excesiva poate dauna unghiilor si in cele din urma acestea se pot ingrosa. Fii vigilenta si verifica intotdeauna unghiile de la maini si de la picioare. Daca apare o problema, consulta medicul.

Evita aceste lucruri

Evita sa utilizezi unghiile pe post de unelte pentru a desface sau impinge anumite lucruri. Nu-ti roade unghiile si nu trage de cuticule, pentru ca aceste actiuni pot deteriora patul unghiilor.

Unghiile false

Daca vrei sa ai unghii false in fiecare zi, ia in considerare aplicarea unghiilor false. In afara de aspectul estetic, unghiile false functioneaza ca o bariera impotriva bacteriilor. Vei fi mai putin tentata ( sau chiar deloc) in a-ti roade unghiile. Pentru kituri aplicare unghii false si accesorii unghii false poti accesa siteul nostru. Aici gasesti sticlute de oja in numeroase culori, lampi UV si produse profesionale pentru manichiura la domiciliu sau acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *