Produse epilat:cum sa te epilezi acasa

Indepartarea parului de acasa cu produse epilat potrivite poate fi o metoda accesibila de ingrijire corporata, dar este important sa fii precauta. Nu epila niciodata pielea arsa de soare sau foarte sensibila sau daca ai luat pastile cu isotretinoin in ultimele 6 luni.

Pentru cele mai bune rezultate, iata recomandarile dermatologilor de la Academia Americana de Dermatologie.

  • Asigura-te ca lungimea parului este optima. Inainte de a te epila, asigura-te ca parul nu este prea lung. Daca este mai lung, taie-l putin la o lungime mai scurta. Astfel epilarea va fi mai putin dureroasa.
  • Evita sa folosesti creme cu retinoid inainte de epilare. Nu folosi creme cu retinoizi inainte cu 2 – 5 zile de a te epila pe fata, pentru a evita indepartarea pielii impreuna cu parul.
  • Reducerea disconfortului. Pentru ca epilarea poate fi dureroasa, gandeste-te la cateva metode prin care poti reduce disconfortul. Poti sa iei medicamente usoare pentru durere, cum ar fi ibuprofen (daca intr-adevar nu poti suporta durerea) sau sa aplici pachete reci pe piele timp de 30 de minute, inainte de a te epila.
  • Spala si usuca zona. Inainte de a folosi produse epilat, spala usor zona pe care urmeaza sa o epilezi – pentru a indepara murdaria, celulele moarte ale pielii si produsele de ingrijire ale pielii. Pielea curata si uscata face ca ceara sa adere mai bine.
  • Incalzeste ceara. Tine cont de instructiunile de pe ambalajul produselor de epilat si testeaza intotdeauna ceara aplicand o cantitate mica pe interiorul incheieturii. Ar trebui sa fie calda, dar nu atat incat sa arda pielea sau sa provoace durere.
  • Aplica ceara. Aplica ceara pe o portiune mica a pielii pe care vrei sa o epilezi. Pentru cele mai bune rezultate, disperseaza intotdeauna ceara,  in directia cresterii parului.
  • Dupa indepartarea parului, aplica pachete reci daca ai dureri, evita baile fierbinti, poarta haine largi si aplica un hidratant care nu infunda porii. Cauta solutii noncomedogenice.

Daca tii cont de aceste instructiuni, epilarea la domiciliu poate fi o modalitate sigura si eficienta de indepartare a parului nedorit de pe corp.

Ce produse epilat pot sa folosesc acasa?

  • Incalzitor ceara Prowax. Acest aparat iti permite sa incalzesti ceara sau parafina pentru indepartarea parului nedorit de pe piele.  

Ceara unica folosinda levantica – Aceasta ceara contine rasini naturale si poti sa o folosesti indiferent de tipul de piele pe care il ai, pe toate zonele corpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *