Formate video pentru a profita de spatiul de stocare al smartphone-urilor sau tabletelor

Cine nu-i place sa se bucure de filme sau seriale in timpul liber? Nu avem intotdeauna o conexiune la internet pentru a utiliza un serviciu de streaming, dar avem mai multe ore de intrerupere pe care le putem folosi perfect: cum ar fi calatoriile obositoare in transportul public sau asteptarea lunga in banca unde ati putea profita de vizionarea serialului dvs. preferat. Pentru a face acest lucru, trebuie sa il stocati pe dispozitivul mobil, intr-un format video compatibil, de calitate, si sa nu ne umple memoria.

Android

Daca dispozitivul dvs. este asemanator majoritatii dispozitivelor Android, este recomandat sa utilizati un videoclip SD de inalta calitate, adica cu o rezolutie de 480 de 360 ​​de pixeli. Avand in vedere dimensiunea ecranelor si caracteristicile telefoanelor, este probabil dimensiunea perfecta: este suficient sa se reproduca intr-o calitate buna, cu o imagine clara si detaliata, fara a avea o greutate excesiva care ocupa toata memoria dispozitivului . De fapt, acesta are doua canale audio si 30 de cadre pe secunda, la fel ca un videoclip in format HD.

Acum, ce format folosim? Exista doua principale care se joaca pe dispozitive Android de buna calitate si fara a fi nevoie de aplicatii suplimentare: MP4 si 3GP. Primul este folosit cu extensia „.mp4” si a fost initial dezvoltat pentru a produce videoclipuri de calitate slaba, care ar putea fi partajate in timpul videoconferintelor. Cu toate acestea, tehnologia de astazi permite formatul sa comprime videoclipuri de o calitate superioara, suficient pentru a garanta o experienta buna pe un smartphone.

Pe de alta parte, exista 3GP. Acesta a fost dezvoltat special pentru stocarea audiovizuala pe dispozitivele mobile, adaptandu-se nevoilor lor. Prin urmare, este un format video mobil care poate fi jucat fara probleme pe telefoanele Android si pe computer, chiar si cu Windows Media Player clasic. V-ar putea interesa si Sfaturi pentru a intari securitatea pe dispozitivul Android

iOS

Daca dispozitivul dvs. este un iPhone, un iPod Touch sau un iPad, va trebui sa va sincronizati videoclipurile prin iTunes, astfel incat primul test pentru a afla daca filmul este compatibil, este sa le transmiteti prin acea aplicatie. Pe de alta parte, sistemele iOS sunt bune pentru a sprijini diferite formate video, dar exista diferente in capacitatea lor de a juca in functie de tipul de dispozitiv.

Aplicatiile iPhone si iPod Touch accepta videoclipurile stocate prin intermediul a trei codecuri: H.264, MPEG-4 si M-JPEG. Trecerea la explicarea tuturor celor trei este complicata, deci ne vom concentra mai mult pe extensii care includ: .m4v, .mp4, .mov si .avi. Acestea vor functiona pe orice, incepand cu iPhone 4, dar puteti schimba suportul in functie de dimensiunea fisierului si de numarul de cadre pe minut. Un iPhone pornind de la modelul 5S, de exemplu, poate reda videoclipuri H.264 de pana la 1080 de pixeli, insa versiunea 4 ajunge doar la 720.

Deoarece aceste dispozitive nu pot utiliza memoria externa, este important sa aveti grija de dimensiunea fisierelor. Pentru aceasta, cea mai buna optiune este utilizarea MPEG-4, care suporta doar pana la 640 x 480 pixeli si ocupa mult mai putin spatiu. Asta e suficient pentru a avea o experienta audio-vizuala buna pe ecranele noastre, dar daca vreti ceva foarte inalta calitate, trebuie sa treaca prin .avi, cu 1280 de pixeli, sau H.264, cu 1080 de pixeli. Acesta din urma poate chiar sa stocheze canale multi-canal sau Dolby in iPad Mini 4, iPad Air 2, iPad Pro, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus si iPhone SE.

Odata ce cunoasteti recomandarile pentru formatul video mobil, puteti incepe sa descarcati si sa asamblati colectia dvs. mobila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *