Machiajul fetei, trucuri

Fata este compusa din curbe si adancituri. Aceste particularitati dau caracterul fetei. Nu este suficient sa aplicam fond de ten pentru a prepara baza machiajului. Trebuie sa prelucram aceste particularitati, scotand in relief unele, estompand altele, jucand cu acestea in tonalitati.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa unificati tenul. Dupa ce v­ati facut toaleta si ati aplicat toate tratamentele, incepeti machiajul. Pregatiti-va produsele de baza de care a veti nevoie: servetele de hartie, bastonase pentru repararea micilor greseli, burete de machiaj pentru a aplica pudra, anticearcan, pudra translucida, fard.

Fondul de ten

Alegeti-l cu grija. Incercati esantioane pe dosul mainii si la interiorul incheieturii mainii, la lumina zilei. Daca nu ati gasit aceeasi tenta cu cea a pielii dvs, alegeti-I un pic mai inchis, niciodata mai deschis; daca aveti cateva riduri, in acest caz luati un fond de ten de aceeasi culoare cu pielea sau mai deschis. Puteti chiar sa amestecati doua culori pentru a va apropia cat mai mult de culoarea pielii dvs., cu conditia ca cele doua tipuri sa fie de aceeasi marca si sa aiba aceeasi textura. Pe pielea ridata, trebuie sa aplicati foarte usor. Un strat prea gros scoate in evidenta ridurile si veti arata ca o masca.

Machiajul: fondul de ten

Incepeti prin a umezi buretele. Daca pielea este perfect demachiata si protejata cu o crema de baza, aplicati fondul de ten. Daca este in sticluta, agitati-l pentru a se amesteca bine pigmentii. Varsati un pic la incheietura mainii si amestecati cu degetul pentru a-l incalzi un pic.

Apoi, puneti patru puncte pe frunte, unul pe fiecare pleoapa, unul sub fiecare ochi, unul pe mijlocul nasului, unul pe varful nasului, unul pe fiecare obraz, unul intre nas si gura, unul pe barbie si unul la fiecare colt al gurii.

Acum puteti sa intindeti fondul de ten cu buretele bine stors. Pornind de la nas, mergeti catre frunte pana la radacina parului, apoi sub ochi, obraji, barbie… Consideram nasul ca un punct de plecare, estompand usor catre exterior.

Estompati cu grija intinzand spre gat pentru a nu face demarcatii urate. Cu ajutorul servetelului de hartie, estompati fondul de ten de la radacina parului. Lasati produsul sa se usuce cateva clipe (profitati sa spalati buretele), acoperiti toata fata cu un servetel de hartie, presati usor cu mainile si terminati cu faza aplicarii fondului de ten.

Anticearcanul

Trebuie sa fie mai deschis decat fontul de ten, anticearcanul mascheaza zonele de umbra ale fetei.Acum se gasesc „iluminatori” acopera mai putin decat anticearcanul si dau pete de lumina pentru a sculpta mai bine fata, luminand anumite zone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *