Știai că mușețelul are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta?

Chiar din timpuri foarte vechi, oamenii au descoperit efectele mușețelului. Încă din Egiptul antic, egiptenii îl foloseau pentru a trata diferite afecțiuni. Astăzi îți poți culege singur mușețelul din zonele de câmpie sau îl poți cumpăra din magazin pentru a-ți prepara singur ceai. În funcție de cât de mare e concentrația de mușețel din ceai, atât de benefică este pentru sănătate. Mușețelul poate fi folosit pentru tratarea căilor respiratorii, poate fi folosit în cosmetică, dumatologie și tratarea interna diferitor tipuri de dureri cum ar fi durerile  menstruale.

Dacă nu ești sigur că mușețelul este întradevăr benefic uite câteva afecțiuni pe care oamenii de știință au descoperit că pot fi tratate cu mușețel.

1. Ajută la tratarea diabetului și la scăderea glicemiei. Un studiu din 2008 a rezultat că un consum constant cu ceai de mușețel poate împiedica creșterea glicemiei. Chiar dacă nu se poate înlocui tratamentul pentru diabet, poate fi un supliment pentru tratament.

2. Te poate ajuta să adormi şi să te relaxezi. Chiar dacă puține studii a dovedit acest lucru a fost totuși constatat că mușețelul te poate ajuta să adormi și să te relaxezi.

3. Tratarea simptomelor de răceală. Unele studii sugerează că inhalarea aburilor de la ceaiul de mușețel poate ajuta la tratarea simptomelor de răceală și gripă.

4. Tratarea durerilor menstruale. Au fost foarte multe studii pentru a se afla efectele benefice ale mușețelului asupra femeilor în timpul perioadei menstruale. Sa constatat că femeile care consumă regulat în timpul unei luni, au mai puține stări de anxietate, crampele menstruale sunt mai puțin dureroase și stresul asociat acestei perioade scade.

Nu trebuie să consume ceai de mușețel:

Chiar și plantele pot fi contraindicate pentru unele persoane.

Nu este indicat să consumăm ceai de mușețel dacă știi că ești alergic la polen. Mușețelul poate fi contaminat cu polen de la alte plante la care este posibil să fie alergic. Nu este foarte indicat să dai nou-nascutului ceai de mușețel pentru că poate fi alergic la substanțele pe care acesta le conține. 

Ceaiul de mușețel nu poate fi folosit pentru a trata o boală. Este bine ca orice problema să fie întâi examinată de un medic specialist care îți poate pune un diagnostic și un tratament  adecvat.

Dacă știi că nu prezinți nici un tip de alergie la plantele de mușețel poți adăuga acest tip de ceai în obiceiul tău zilnic pentru a te putea bucura de numeroasele beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *