Ceaiuri din plante pe care ar trebui sa le încerci

Marea majoritate a oamenilor, mai ales din țara noastră prefera in mod special cafeaua in locul ceaiului.

Chiar dacă si cafeaua are o mulțime de beneficii foarte mari pentru sănătate, ceaiurile sunt mult mai pline de substanțe benefice. In timp ce unele ceaiuri au efecte energizante, altele te v-or ajuta sa tratezi insomniile si sa reduci nivelul de stres care nu îți permite să te odihnești.

De foarte mulți ani, poate chiar și in urmă cu mii de ani, strămoșii noștri au descoperit ca anumite plante care au și efecte medicinale pot fi uscate si transformate in băuturi care fac mult mai bine organismului.

Iată câteva ceaiuri pe care ar trebui să le încerci si să te bucuri de beneficiile pe care le au asupra organismului tau.

  • Ceaiul de mușețel. Daca ai probleme cu somnul, ceaiul de mușețel te poate ajuta să adormi mai ușor. Acesta este foarte bine cunoscut pentru aceasta proprietate a lui. De asemenea, o cana de ceai de mușețel te ajuta sa te calmezi, ținând în același timp depresia la distanta.
  • Ceaiul de menta. Aceasta este cel mai cunoscut ceai de plante din lume, mulți știu ca acesta este un ceai ce protejează sănătatea tractului digestiv. Ceaiul de mușețel are și proprietăți antibacteriene si anticanceroase.
  • Ceaiul de ghimbir. Acesta conține o mulțime de antioxidanți ce ajută la combaterea bolilor. De asemenea consumul de ceai de ghimbir îmbunătățește sistemul imunitar si reduce stările de greață.
  • Ceaiul de hibiscus. Multe studii au demonstrat că ceaiul de hibiscus ajuta la reducerea tensiunii arteriale ridicate. In plus are si un gust foarte bun si poate fi consumat atât fierbinte cat și cu gheață.
  • Ceaiul de salvie. Au fost efectuate mai multe studii pentru a se constata efectele benefice ale acestui ceai asupra organismului iar unele studii susțin că ceaiul ajută la îmbunătățirea starii de spirit, a memoriei și a funcției mentale.
  • Ceaiul de trandafiri. Acest ceai este obținut de fapt din măceșele trandafirilor. Acest ceai are o mulțime de beneficii dovedite ștințific. In urma unor studii, s-a constatat ca ceaiul de măceșe reduce grăsimea din zona abdomenului, combate îmbătrânirea pielii reducând adâncimea ridurilor si îmbunătățind elasticitatea pielii.

Încearcă să bei zilnic macar o ceașcă de ceai, după o perioadă de timp o să poți observa chiar și tu cât de multe proprietăți benefice se pot ascunde într-o singura ceașcă de ceai din plante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *