Aloe vera, o planta cu foarte multe beneficii

Planta de aloe vera este folosită de mii de ani fiind cunoscută pentru proprietățile sale medicale. Poți lua gelul direct din plantă sau poți cumpăra din comerț. În industria cosmetică aloe vera se folosește în foarte multe creme geluri șampoane care se folosesc pentru diferite afecțiuni. Îți poți prepara și tu acasă creme, măști pentru  față și păr din gelul extras din planta de aloe vera după rețetele pe care le găsești online. Important este că frunzele să le recoltezi de la o plantă matură care să aibă cel puțin câțiva ani, plantele tinere nu conțin proprietățile benefice.

Poți face suc din aloe vera pe care ai recoltatat-o acasă.

Există rețete pe internet De unde te poți inspira de asemenea îți poți face și creme sau poți aplica gelul direct pe piele.

Aloe vera are o mulțime de beneficii și ajută la tratarea diferitelor afecțiuni și probleme ale pielii. Iată câteva dintre ele.

1.  dacă ai o arsură gelul de aloe vera este foarte eficientă în tratarea acestora, vindecând rana. Pentru arsurile solare este suficient să aplici aloe vera de câteva ori pe zi pe locul afectat în cazul arsurilor severă cel mai indicat este să cer sfatul unui medic.

2. În 2018 se realizat o revizuire a trăi studii efectuate pe 151 de persoane din aceste studii a rezultat că aloe vera are redus și simptomele sindromului intestinului iritabil fără ca persoanele să prezinte reacții adverse. Consumul de aloe vera aduce beneficii tractului digestiv, ajutând la calmarea și vindecarea bolilor de stomac.

3. Îmbunătățește sănătatea orală. Dacă ai probleme cu dinții și ai nevoie de o pastă de dinți eficientă care să ajute la îmbunătățirea igienei orale alege o pastă de dinți cu aloe vera, acesta îți va curăța mult mai bine dinții ajutând la reducerea plăcii. Un studiu realizat în 2018  realizat pe 40 de adolescenți care au fost Împărțiți în două grupuri. O grupă  a folosit pastă de dinți cu aloe vera, cealaltă pastă de dinți obișnuită. După 30 de zile adolescenții care au folosit pasta de dinți cu aloe vera au prezentat o stare mai bună de Sănătate orală decât ceilalți.

4. Te scapă de acnee. Produsele care conțin aloe vera pot fi mult mai eficiente în tratarea acneei. Dacă te confrunți cu o astfel de problema alege produse pentru tine care conțin aloe vera sau preparați acasă mască de față și creme folosind gelul proaspăt de la o plantă de aloe și bucureti de tenul curat la care ai visat întotdeauna.

Ia-ți adio de la multe probleme ale pielii care le poți trata cu gelul plante de aloe vera. Cauta produse cosmetice care conțin această plantă și bucură de de piele fină, fără arsuri, dinți mai sănătoși și ten mai curat lipsit de acnee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *