Moduri de a deveni un optimist

Cum să gândești pozitiv?

,,Nu ai dat greș doar ai găsit 10.000 de cai care nu au mers”. Thomas Edison.

Să gândesc pozitiv nu înseamnă neapărat să fii fericit tot timpul pur și simplu înseamnă să găsești o cale să mergi mai departe și să vezi partea bună a lucrurilor chiar și când totul pare pierdut. Chiar dacă cu toții avem uneori zile sau chiar săptămâni în care pare că totul merge invers important să găsești puterea să spui că tot răul care se întâmple este doar pentru că ceva de multe ori mai bine se v-a întâmpla curând.

Iată moduri de a începe să gândești mai pozitiv.

1.  schimbarea ține de tine și de felul în care gândesc și lucrurile. Dacă îți dorești ca ceva să se întâmple gândește  ca și cun acel ceva s-a întâmplat deja și îți oferă motive de bucurie. Dacă ești în pesimist, e posibil ca răul să se întâmple dacă ești optimist și gândești pozitiv veștii că deși ceva Îți iei dorit nu se întâmplat în acel moment, cândva lucrurile mult mai uimitoare te vor surprinde.  

2. Nu concura cu alții, concurează cu tine, fii creativ, gîndește liber.  De cele mai multe ori avem tendința să fim competitiv să dovedim altora că noi suntem mai buni ca ei. De fapt nu trebuie să dovedești nimănui nimic trebuie să îți dovedești ție că ești în fiecare zi din cele în cel mai bun în ceea ce faci si gândești fii creativ și îți dai posibilitatea de a te bucura mai mult de fiecare reușită.

3. Negativitatea naște negativitatea. Trebuie să accepți că gândirea negativ atragi lucrurile negative. Dacă de exemplu într o seară ai uitați să programezi alarmă pentru a te trezi să mergi la muncă iar dimineața te trezești cu 20 de minute mai târziu și încep să te enervezi că ai uitat să pui alarmă să sune te îmbraci în grabă și constați că deși a ieșit din casă ai uitat să îți iei cheile mașinii, te întorci după ele, ajuns în trafic realizez că din cauza aglomerației nu vei ajunge la timp la muncă.  Când în sfârșit ajunge stresat și nervos și toate merg pe dos și iar seara Când în sfârșit vrei să pleci acasă realizezi că mașina ta are o amendă de parbriz pentru că ai uitat să plătești taxa de parcare. Acest exemplu sau cel puțin un episod asemănător posibil care îl știm fiecare și chiar ni sa întâmplat. Gândire negativă stresul și nervii provocați degeaba nu te pot ajuta cu nimic și dar îți aduc multe lucruri negative care îți vor da mai mult stres și mai multe dureri de cap.

Data viitoare când ești între o situație mai puțin bună încearcă să fii pozitiv. Dacă nu ai Ai obținut de Geo boy pe care îl dar ea e la o anumită companie posibil să te contactat de de altă companie pentru un job mult mai bine platit în timp să ajungi să te bucuri că ai acel loc de muncă nu cel pe care ai visat în trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *