Ce-ar fi sa nu va mai roadeti unghiile?

Toate care sunteti atinse de onicofagie puteti lua o hotarare buna! Pentru a stapani aceasta faimoasa manie, care consta in a-ti roade unghiile, urmati sfaturile din “EA la plural”!

Ce-ar fi sa nu va mai roadeti unghiile?

Mainile frumoase sunt un semn de feminitate, dar pentru cele atinse de onicofagie (isi rod unghiile) lucrurile nu stau asa. Au mai degraba dorinta sa si le ascunda in fundul buzunarelor.

De unde provine aceasta rnanie ingrozitoare?

Ea este asociata frecvent cu o stare anxioasa, cu stressul sau cu o fobie. Adesea, obiceiul de a-ti roade unghiile se trage inca din copilarie si persista si la varsta adulta. Pentru anumite persoane, aceasta este o veritabila rusine; le este jena, dar nimic nu le poate face sa se dezobisnuiasca.

Ne putern dezobisnui?

Dupa spusele specialistilor, este foarte greu sa te lasi: recidivezi la cel mai mic stres. Multora dintre ei, aceasta manie le permite, intr-adevar, sa elimine toate tensiunile. Este, deci, nevoie de multa vointa. Tentatia este constanta.

Concediul poate fi momentul ideal pentru a incerca sa va debarasati de aceasta obisnuinta suparatoare. Sunteti mai calme, mai destinse.

Puteti, de asemenea, sa mergeti si sa va faceti manichiura. In momentul in care veti vedea ca apare un capetel de unghie, veti avea dorinta sa-I lasati sa creasca.

Pentru a pune capat acestei stari anxioase, persoanele mai grav atinse, se pot orienta spre o terapie comportamentala.

Cateva trucuri

  • Ati putea sa va aplicati un lac de unghii amar, cu toate ca, in cazurile fara leac, te obisnuiesti si cu acesta.
  • Sa aveti totdeauna o unghiera, o pila si pansamente la indemana, pentru cazul cand apare dorinta de a roade.
  • Iarna, purtati cat mai mult posibil manusi, pentru a nu fi tentata sa va roadeti unghiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *