Cum să alegi o baterie baie

Fie ca vrei sa-ti renovezi baia, fie ca esti in cautarea unor noi echipamente sanitare pentru a te bucura din nou de confortul de odinioara, bateriile pentru chiuveta sau cada nu trebuie sa lipseasca din atentia ta. Alegerea ideala de baterie baie te va rasplati cu o viata indelungata, dar si cu o functionare facila, perfecta pentru momentul tau de relaxare in aceasta incapere a locuintei. Astfel, alegerea bateriei merita intreaga ta atentie. Dar daca nu esti expert in domeniu sau daca este prima data cand achizitionezi astfel de obiecte sanitare, nu inseamna ca ar trebui sa cumperi primul obiect care-ti apare in cale. De aceea iti venim in ajutor cu un material perfect chiar si pentru incepatori, care va dezvalui intregul mister cu privire la cele mai importante aspecte ale alegerii unei baterii baie.

Cum sa alegi o baterie baie

  • Fii atent la modalitatea de prindere

Un prim aspect prin care unele baterii se pot diferentia de celelalte sau prin care poti primi indiciul perfect daca ele se vor potrivi cu nevoile tale este sistemul de prindere. Unele baterii au sistem de prindere pe cada, vertical, altele orizontal.

  • Inaltimea si tipul bateriei

De asemenea, mai exista si baterii cu picior, cum sunt bateriile de dus, care vin cu un element extra, cu o inaltime chiar si de peste 1m, dar si baterii joase, care se prind si se utilizeaza in imediata vecinatate a elementelor in care se varsa apa. Inaltimea bateriei iti poate indica confortul de care vei dispune, dar si siguranta. De exemplu, o baterie cu o pozitionare mult prea inalta poate duce la stropirea elementelor invecinate si iti poate da de lucru dupa fiecare utilizare sau sa produca inclusiv avarii la obiectele prezente in baie (de exemplu, unflarea mobilierului din lemn).

De asemenea, nu uita ca producatorii iti pun la dispozitie numeroase tipuri de baterii, in functie de destinatia de uz si elementele cu care aceastea se asociaza. Vei gasi baterii pentru lavoar, cada, cabina de dus, dar si baterii pentru chiuveta. Si, cu cat sunt mai complexe si insotite de multiple functii, cu atat experienta in utilizare va fi una mai diversa, mai prietenoasa si de ce nu, mai moderna, pentru un rasfat absolut. 

  • Materialele din care este confectionata

Cele mai accesibile baterii baie existente pe piata sunt realizate din inox, in timp ce produsele premium sunt construite din materiale de-o seama, precum ceramica. Cu cat materialele sunt de o calitate mai buna, cu atat bateria va rezista mai bine. In cazul bateriilor de calitate inferioara si la pret mic este foarte posibil ca estetica sa fie afectata de mediul mult prea umed, de utilizarile repetate in raport cu un mecanism de calitate slaba, de depunerile care pot duce la o functionare impoprie intr-un timp scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *