Iaurtul simplu, beneficii pentru sănătate.

Consumă iaurt în fiecare zi. La micul dejun se ia ca o gustare între mese, iaurtul este probabil cel mai consumat lactate din câte există. Frigiderele magazinelor ne oferă o mulțime de tipuri de iaurt: naturale, cu fructe, cu cereale și altele. Dar oare cât de sănătos este acest lactat? Care sunt beneficiile pe care le aduce sănătății noastre și Cât de des trebuie consumat pentru a nu fi considera exces?

E bine de știut că iaurtul simplu este sănătos și că are o mulțime de beneficii asupra sănătății tale. Iaurtul cu fructe sau alte ingrediente au adăugate  conțin coloranți, arome artificiale și zahăr care nu sunt atât de sănătoase precum iaurtul simplu.

Iată care sunt beneficiile iaurtului simplu pentru sănătate.

1. Iaurtul conține nutrienții de care corpul nostru are nevoie. Iaurtul conține calciu care este necesar pentru dinți și oase sănătoase. De asemenea acesta conține vitamina B care te protejează împotriva bolilor de inimă. Un pahar de iaurt conține minerale esențiale pentru reglarea tensiunii arteriale și ajută la menținerea sănătății oaselor. Un pahar de iaurt conține 38% din nevoia zilnică de fosfor, 12% magneziu și 18% potasiu.

2. Iaurtul conține proteine care susțin metabolismul. Iaurtul grecesc de exemplu te poate ajuta dacă îți dorești să ții dietă acesta întârzie sentimentul de foame deoarece are mai multe proteine decât iaurtul simplu, obișnuit.

3. Conține substanțe care ajută la păstrarea sănătății oaselor. Consumul regulat de iaurt te poate proteja împotriva osteoporozei (boală care apare în general la persoanele în vârstă caracterizată prin slăbirea oaselor).

4. Îmbunătățește sistemul imunitar. Un iaurt care conține probiotice ajută la consolidarea sistemului imunitar reducând posibilitatea de a permite apariția unor boli. Acest fapt se datorează conținutului de magneziu, seleniu si zinc care am un rol important în sănătatea sistemului imunitar.

5. Ajută la reducerea tensiunii arteriale ridicate protejate împotriva bolilor de inimă.

Dacă nu ai intoleranță la lactoză sau dacă nu ești alergic la lapte, poți introduce iaurtul simplu în obiceiurile tale alimentare zilnice pentru a te bucura de aceste beneficii dar și de gustul acestuia. Pentru a te bucura de beneficiile de mai sus, alege cu grijă iaurtul din magneziu citește etichetele și ingredientele iar apoi cumpără iaurturi simple,  neîndulcite care de preferabil conțin  probiotice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *