Pentru copiii banii nu au valoare, iubirea este cea mai mare comoară

În viața de părinte cei mai importanți sunt copiii. Părinții fac orice pentru a-și ști copiii fericiți și pentru a le pregăti un viitor care să îi facă mândri mai târziu că a avut astfel de părinți. Uneori munca și treburile casnice ocupată de demult din viața părinților încât aceștia nu mai au când să petreacă măcar câteva ore cu copiii lor pentru a dovedi că pe lângă că se îngrijesc de nevoile materiale, sunt lângă ei, îi sprijină și îi iubesc.

Pentru copil mai mult decât orice în lume este mai prețioasă iubirea. Copilul are nevoie de afecțiunea părinților mai multe decât de bani sau lucrurile materiale. El nu percepe faptul că iubești dacă mergi la muncă chiar dacă tocmai pentru el muncești pentru ai putea oferi un viitor, pentru el iubirea înseamnă timp pe care îl petreci cu el. Este foarte important să îi spui copilului tău pe el iubești și să încerci să îi fii alături oridecâteori are nevoie de tine aceste lucruri îl vor forma ca adult și se vor reflecta în comportamentul lui când o să crească mai mare. Îl vei învățat că iubirea este importantă.

Cuvintele ,,te iubesc” spus la timpul potrivit au câteva influență asupra copilului. Iată câteva dintre ele. Iată câteva dintre ele.

Un copil iubit are mai multe încredere în el. Chiar dacă uneori greșește știe că la tine găsește sprijinul de care are nevoie. Știe că atunci când o să fie rănit sau o să se simtă singur în brațele tale o să fie iar în siguranță, indiferent de cât de mare a crescut copilul are nevoie să simtă dragostea părinților.

Un copil care se simte iubit, este un copil puternic. Dragostea și afecțiunea pe care io arăți îl ajută să devină un tânăr puternic care v-a face față   mult mai ușor provocărilor pe care  i-le oferă viața.

Un copil care simte că este, iubit este un copil fericit.  Haine portant ca un copil să crească înconjurat de iubirea părinților. Să știi că un copil fericit te face să trăiești mai liniștit. Atunci când vezi că  se îndepărtează de tine și suferă de unul singur ai dau orice pe lume doar să îl vezi zâmbind. Dacă încă de mic îi spui că îl iubești și îl faci să îți fie ca prieteni, chiar și la adolescență, tu vei rămâne cel mai bun prieten.

Chiar și oamenii au nevoie să se simtă iubiți, protejați au nevoie să simtă că cine va e de partea lor cu atât mai mult copiii au nevoie de părinți care să le fie și prieteni și care să îi iubească necondiționat chiar dacă uneori mai fac și greșeli inevitabile. Spune-i copilului tău că îl iubești de câte ori ai ocazia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *