Totul despre importanta graului

Graul este una dintre cele mai cultivate cereale din lume.

El este este cultivat in principal pentru boabele sale, care sunt folosite pentru a produce o gama larga de produse alimentare, inclusiv paine, paste, prajituri,biscuit si multe altele.

Pe langa faptul ca este un aliment de baza pentru intreaga omenire, graul este și un hrana importanta pentru animale, pentru ca ofera nutrienți esențiali care ajuta la cresterea și la menținerea sanatații lor.

Graul care poate fi cultivat intr-o arie mare de medii, de la regiuni uscate, aride pana la climatul temperat, cu precipitații abundente.

Condițiile ideale pentru cultivarea graului sunt cele care au un climat cald și insorit, un sol bine drenat și multa apa.

Graul  este semantat de obicei toamna sau primavara devreme, iar sezonul lui de creștere dureaza cateva luni, in funcție de soiul de grau cultivat.

Cultivarea graului implica mai multe etape si anume:pregatirea solului, plantare, fertilizare,combaterea daunatorilor,culegerea,transportul, depozitare.

Pregatirea solului implica aratura pentru a se putea semana usor graul, care este apoi fertilizat cu substante nutritive precum azot, fosfor sau potasiu.

Semințele de grau sunt apoi plantate cu ajutorul semanatoarelor  mecanice, iar cultura este monitorizata cu atenție pe tot parcursul sezonului de creștere pentru a se asigura ca primește tot ce are nevoie, apa și lumina soarelui de care are nevoie pentru a se dezvolta.

Odata ce sa copt, graul este recoltat cu ajutorul unor combine agricole, care separa boabele de pleava.

Boabele de grau sunt apoi transportate la o unitate de procesare, unde sunt curațate, macinate și procesate intr-o gama larga de produse alimentare.

La ce se folosește graul?

Graul este folosit pentru a se realiza o larga larga de produse alimentare de tot felul.Este un aliment de baza in foarte multe țari din intreaga lume și este o componenta de neinlocuit la multe mancaruri tradiționale.

Graul este, de asemenea, folosit ca si hrana pentru animale.

Pe langa utilizarile expuse mai sus, paiele de grau sunt folosite ca materie prima in productia de hartie, in timp ce glutenul de grau este folosit in foarte multe domenii si industrii, enumeram: cosmetice, produse farmaceutice sau diverse alimente pentru animale de companie.

Ce se produce din grau?

Boabele din grau se macinate si rezulta faina, care este folosita pentru a face o painea si multe alte produse de care omul are nevoie pentru a duce o viata buna De asemenea se produce faina din grau integral,care conține toate parțile cerealelor, inclusiv tarațe.

Din cereale se produc doarte multe produse care in final furnieaza vitamine și minerale importante pentru sanatatea omului, in timp ce tarațele rezultate dupa macinarea graului sunt folosite ca sursa de fibre alimentare.

Cele mai mari tari producatoare de grau din lume conform agricond.ro (firma care are ca domeniu principal achizitia de cereale), sunt:China (peste 130 milioane de tone )India (peste 100 milioane de tone productie anuala) Rusia (85 milioane de tone) Statele Unite ale Americii( peste 45 de milioane de tone de grau)

Romania se afla in top 20 tari la nivel mondial in productia de grau si locul 4 la nivelul Uniuni Europene cu peste 6.5 milioane de tone productie anuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *