Beneficii dovedite de sanatate ale ciocolatei negre

Ciocolata neagra este incarcata cu substante nutritive care pot afecta in mod pozitiv sanatatea ta. Facuta din samanta de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanti de pe planeta. Studiile arata ca ciocolata neagra (nu prostia dulce) poate imbunatati sanatatea si reduce riscul de boli cardiace.

Ciocolata neagra este foarte nutritiva

Daca cumparati ciocolata neagra de calitate cu un continut ridicat de cacao, atunci este de fapt destul de hranitoare.

Contine o cantitate decenta de fibre solubile si este incarcata cu minerale.

Un baton de 100 de grame de ciocolata neagra contine 70-85% cacao:

11 grame de fibre.
67% din ADR pentru fier.
58% din ADR pentru magneziu.
89% din ADR pentru cupru.
98% din ADR pentru mangan.

De asemenea, are o cantitate mare de potasiu, fosfor, zinc si seleniu.
Desigur, 100 de grame sunt o cantitate destul de mare si nu ceva ce ar trebui sa consumi zilnic. Toti acesti nutrienti vin de asemenea cu 600 de calorii si cantitati moderate de zahar.

Din acest motiv, ciocolata neagra este consumata cel mai bine cu moderatie.

Profilul de acizi grasi din cacao si ciocolata neagra este excelent. Grasimile sunt in mare parte saturate si mononesaturate, cu cantitati mici de polinesaturati.

De asemenea, contine stimulente cum ar fi cafeina si teobromina, dar este putin probabil sa stati treaz noaptea, deoarece cantitatea de cofeina este foarte mica in comparatie cu cafeaua.

Ciocolata neagra este o sursa puternica de antioxidanti

Ciocolata neagra este incarcata cu compusi organici care sunt activi din punct de vedere biologic si functioneaza ca antioxidanti. Acestea includ polifenoli, flavanoli, catechine, printre altele.

Un studiu a aratat ca cacaoa si ciocolata neagra contin mai multa activitate antioxidanta, polifenoli si flavanoli decat alte fructe pe care le-au testat, printre care afinele si boabele de Acai.

Ciocolata neagra poate imbunatati fluxul sanguin si scaderea tensiunii arteriale

Flavanolii din ciocolata neagra pot stimula endoteliul, captuseala arterelor, pentru a produce oxid de azot (NO), care este un gaz. Una dintre functiile NO este de a trimite semnale catre artere pentru a se relaxa, ceea ce scade rezistenta la fluxul sanguin si, prin urmare, reduce tensiunea arteriala.

Exista multe studii controlate care arata ca cacao si ciocolata neagra pot imbunatati fluxul sanguin si scaderea tensiunii arteriale, dar efectele sunt, de obicei, usoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *