Cum pregatiti o masca impotriva acneei

Acneea se trateaza, in primul rand, prin tratament medical. Totusi, o data pe saptamana, timp  de o luna, puteti aplica o masca pe baza de plante dezinfectante si calmante, care curata pielea de impuritati.

Pregatiti un amestec din:

  • 10 g frunze de cimbrisor
  • 10 g flori de soc
  • 20 g (baca de) ienupar
  • 20 g seminte de marar
  • 20 g pansea salbatica
  • 5 g cuisoare

Pregatire: Intr-un mixer, rasniti foarte fin 2 linguri din acest amestec. Adaugati lapte demachiant, potrivit pielii acneice, pentru a obtine o pasta grasa! Seara, dupa ce va faceti toaleta, aplicati aceasta masca, pe fata, evitand conturul buzelor si al ochilor. Lasati-o 20 de minute. Clatiti cu apa de izvor in care puneti 1 lingurita de otet de cidru biologic si uscati tamponand cu un servet din hartie.

Frectie intaritoare de menta

Exista numeroase varietati de menta, dar in cazul de fata trebuie sa intrebuintati izma domneasca, aceasta fiind cunoscuta pentru calitatea ei de a intari pielea.

Pregatire: Lasati la macerat doua saptamani 25 g frunze uscate in 1/4 I apa de colonie, agitati din cand in cand flaconul si strecurati cu grija! Dimineata sau seara, dupa dus sau baie si pe pielea uscata, frectionati-va corpul cu putin preparat.

Masca cu varza rosie impotriva cosurilor rnici

Daca odinioara varza era folosita in cataplasme pentru calmarea durerilor de cap, a durerilor reumatismale si facilitarea cicatrizarii ranilor si ulceratiilor, astazi ea se intrebuinteaza in lupta impotriva cosurilor.

Pregatire: Spalati in apa in care s-a pus zeama de lamaie 3 frunze de varza de cultura biologica, indepartati nervurile centrale, neteziti-le si lasati-le sa se usuce. Seara, dupa toaleta, intindeti-va si aplicati-va pe fata aceste frunze timp de 30 de minute. Clatiti-va cu apa de izvor. Se aplica o masca pe saptamana timp de 4 saptamani. Aplicata regulat, aceasta masca este foarte eficace. Profitati de ea pentru o pauza de relaxare.

Crema hranitoare cu castravete

Aceasta crema hranitoare cu castravete este potrivita tenului normal Ea lumineaza tenul si ajuta in lupta impotriva formari ridurilor mici.

Pregatire: Alegeti, daca e posibil, un castravete de cultura biologica
(aproximativ 400 g). Curatati-I de coaja si mixati-l. Apoi, in pulpa astfel obtinuta, incorporati aproximativ 250 g grasime de palmier deja topita in bain-marie (in magazinele dietetice) si fierbeti totul inabusit la foc mic timp de 30 de minute, apoi strecurati printr-un tifon.

Aceasta crema se conserva o saptamana intr-un vas ermetic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *