Ce pasi trebuie sa respecti pentru a-ti face manichiura ca la salon

Orice femeie care se respecta pe sine pune foarte mult accentul pe cum arata si pe ingrijirea personala. Iar unghiile sunt fara indoiala un element pretios pentru frumusetea si eleganta unei femei. Tot mai multe doamne si domnisoare isi doresc in prezent sa faca niste economii si, de ce nu, sa invete ele singure sa-si faca unghiile exact ca la salon.

Trebuie insa sa tii cont ca nu e o “meserie” pentru toata lumea si ca, inainte de a te apuca de acest pas, vei avea nevoie sa cunosti o serie de principii.

Intradevar, nimeni nu-ti poate impune daca sa faci sau nu acest pas, fie din considerente materiale, fie din considerente personale, dar trebuie sa stii ca dincolo de frumusete, vorbim in esenta de sanatatea mainilor tale.

In primul rand ai nevoie de o multime de informatii privind tehnica de lucru. Si, chiar daca in mediul online vei gasi o gramada de filmulete explicative cu informatii pe care le poti aplica pe propriile unghii, trebuie sa stii ca aceste informatii nu sunt pe alocuri universal valabile. De pilda, textura unor produse folosite necesita o anumita precizie sau un anumit tipar de lucru (unele geluri au o vascozitate mai mare, altele una mai redusa etc.). Iar daca esti incepatoare in adevaratul sens al cuvantul, pana sa ajungi sa realizezi o manichiura imecabila, ca la salon, vei avea nevoie de multe materiale de lucru si de practica. Si deseori poti descoperi in acest mod ca ai aruncat banii pe fereastra si ca o asemenea meserie nu ti se potriveste. De aceea este foarte important ca inainte de toate sa realizezi macar un curs de baza, unde vei afla informatii pretioase.

Vei mai avea nevoie de asemenea de mult timp, dar si mai multa practica. Sa nu uitam totodata ca de modul cum aplici sau cat de tolerate sunt produsele de catre pielea ta, unghiile pot tine mai mult sau mai putin, si chiar sa te expui unor alergii nedorite.

Asadar, fara un curs de baza, ar fi bine sa apelezi in continuare la meseria unui specialist care stie ceea ce face si poate chiar sa-i ceri sfaturi si indrumari, inainte de toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *