Cum sa depozitati bradul si decoratiunile de Craciun?

Unul din cele mai mari avantaje ale unui brad de Craciun artificial este ca puteti sa-l folositi din nou in anii urmatori. Totusi, pentru a va asigura ca bradul ramane frumos, trebuie sa-l curatati si sa-l depozitati in mod corespunzator, impreuna cu ornamentele, coroanele si ghirlandele. Iata un mic ghid care va poate ajuta sa depozitati in siguranta bradul de Craciun si decoratiunile, dupa sarbatori.

Pregatirea bradului artificial pentru depozitare

– Indepartati ornamentele.

Sunt brazi artificiali pre-decorati, iar daca aveti un astfel de exemplat, atunci puteti sa va considerati fericit. Veti avea mai putin de munca atunci cand veti despodobi bradul. Totusi, daca in brad exista decoratiuni separata, va trebui sa le dati prima data jos pe acestea si apoi sa strangeti bradul.

Luati fiecare bucata in infasurati-o intr-un mterial moale cum ar fi o hartie sau folie cu bule de aer. Stratul adaugat va protejeaza ornamentele de zgarieturi in timpul manipularii. Daca aveti mai multe seturi, le puteti organiza in fucntie de culoare, top sau tema. Desigur, puteti sa le etichetati pentru o identificare usoara.

– Dati jos lumiile din brad

Acest lucru este din nou valabil pentru acei brazi artificiali care nu sunt pre-decoratiu cu luminite. Daca ati cumparat un brad cu lumini led, atunci puteti trece peste aceasta etapa.

Daca aveti o instalatie de lumini, opriti-le si deconectati-le. Daca nu sunt incorporate, va trebui sa le indepartati si sa le separati toate conexiunile. Infasurati-le in jurul unui obiect robust, cum ar fi un umeras. Acest lucru va poate ajuta sa le desfaceti din nou la urmatorul Craciun.

– Curatati ramurile

Inainte de a demonta pomul de Craciun, asigurati-va ca acesta este curatat de praf si mizerie. Indepartati usor ramurile si trunchiul si usor puteti aspira, dar la viteza medie. Dupa aceea, stergeti-le cu o carpa moale si uscata.

– Demontati bradul de Craciun

Luati mai intai sectiunea superioara a bradului. Pentru a impiedica indoirea ramurilor, aranjati-le astfel incat sa fie orientate in aceeasi directie. Apoi apasati usor de frunzisul artificial. Acest lucru va va ajuta sa compactati bradul si sa-l depozitati mai usor acolo unde doriti. Faceti acest lucru si cu celelalte sectiuni ramase.

– Depozitati bradul de Craciun

Puteti depozita bradul in cutia originala in care l-ati primit, dar aceasta se va deteriora in timp. Pentru o mai buna protectie, puteti opta pentru o punga de depozitare a bradului de Craciun. O geanta cu roti va poate ajuta sa-l mutati cu usurinta in dulap sau in camera de depozitare.

Depozitati bradul intr-o locatie uscata si rece, departe de lumina directa a soarelui si de vant.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *