Cum sa scapi de dependenta de retelele sociale

In lumea in care traim, se pare ca, daca nu aveti cont pe o reteaua sociala, nu existati. De cand ne trezim pana cand mergem la culcare, petrecem ziua pe Facebook, Twitter, Instagram sau Snapchat. Realitatea trista este ca petrecem 24/7 viata online.

Dar acest lucru nu este intotdeauna pozitiv. Si exista studii care dovedesc ca navigarea pe Internet atat de mult timp, poate afecta calitatea somnului nostru.

Efectele daunatoare ale retelelor sociale sunt nu sunt numai fizice, ci pot afecta si sanatatea mentala si starea noastra de spirit. Si pot provoca anxietate, singuratate si chiar depresie.

Analiza demografica a WhatsApp, Facebook, Twitter si principalele retele sociale

Dar toate acestea au o solutie si aceea este de a trata cu prudenta diferitele medii sociale. Va spunem cum sa va detoxifiati de retelele sociale fara a fi nevoie sa eliminati profilurile.

Petreceti mai putin timp,, cateva minute pe zi pentru a utiliza retelele dvs., daca puteti, mai putin de o ora. Acest lucru va reduce timpul de conectare. Si acum ce veti face? Alegeti un hobby, ceva mai profitabil, care nu are nimic de-a face cu Internetul, jocurile video, televiziunea, smartphone-urile sau computerele. Puteti sa va alaturati unei echipe sportive, sa mergeti la jogging, sa cititi o carte, sa mergeti la sala de sport, sa mergeti la o biserica, sa luati lectii de cantat sau alta activitate artistica. Mergeti la culcare la timp si incercati sa va faceti prieteni intr-un alt mod care nu are nimic de a face cu retelele sociale. Participati la evenimentele din comunitatea dvs.

Incepeti sa reduceti utilizarea internetului, imaginati-va ca calculatorul de pe birou este o masina de scris.

Conectati-va la viata reala. Iesiti cu prietenii dvs. intr-un parc, faceti activitati in aer liber. Petreceti mai mult timp cu familia. Oferiti-va sansa de a vorbi cu familia. Apelati-va prietenii prin telefon, in loc sa utilizati mesaje.

Cand nu utilizati laptopul, inchideti-l si pastrati-l intr-un loc unde nu il vedeti, cand ajungeti acasa lasati telefonul intr-un loc departe de dvs. Lasati computerul intr-un loc pe care il vizitati putin, acoperiti-l cu o foaie, astfel incat sa va amintiti sa-l utilizati numai atunci cand este foarte important. Aceasta strategie va va ajuta sa va reduceti timpul de conectare, veti dormi mai devreme si veti avea o odihna mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *