De ce trebuie sa tii cont cand cumperi un teren

Exista cateva puncte importante de luat in considerare atunci cand alegeti un site. Mai intai trebuie sa stiti care va fi destinatia, deoarece exista o multime de cartiere private, de tara, de cartier, o multime de locuri de constructie si, in fiecare caz, exista puncte care prevaleaza asupra altora.

Cu toate acestea, in toate cazurile exista diferente, una dintre cele mai importante este, fara indoiala, locatia. Fiind aproape de caile de acces, mijloacele de transport, centrele comerciale, scolile si cluburile fac diferenta atunci cand alegeti.

Un alt punct foarte important atunci cand alegeti corect un teren este sa stiti daca are servicii de baza cum ar fi electricitatea, gazul si apa potabila.

Achizitionarea unei bucati de teren nu ar trebui sa se faca de la o zi la alta. Este o decizie care trebuie luata cu calm si trebuie luate in considerare multe variabile. In plus fata de cele enumerate, cea economica este foarte importanta. Și nu trebuie doar sa luam in considerare valoarea la care va fi achizitionat terenul, ci si care este cheltuiala lunara pe care o va genera. In termeni generali, ar fi necesar sa cuantificam trei valori, daca se afla intr-o vecinatate inchisa sau la tara.

Primul care trebuie luat in considerare este impozitul pe proprietate al provinciei in care se afla terenul. Al doilea este cel al municipalitatii. A treia valoare care trebuie luata in calcul este cheltuiala, care este, fara indoiala, cea care ar putea face cea mai mare diferenta atunci cand alegeti un site. Nu este acelasi lucru sa cumparati o bucata de pamant intr-un cartier inchis de cateva case, fara spatii comune decat sa o faceti intr-un loc care are terenuri de tenis, fotbal, polo. Unele chiar au un supermarket inauntru.

Cheia pentru a alege un teren

  • Locatie: apropierea sau nu de rutele de acces, mijloace de transport, centre comerciale, scoli si cluburi, daca este bun pentru foraje puturi.
  • Servicii de baza: daca aveti electricitate, gaz si apa potabila.
  • Aspecte constructive: suprafata totala acoperita care poate fi construita pe teren si procentul care poate fi ocupat.
  • Costuri lunare: Valoarea impozitelor si, daca este cazul, a cheltuielilor.
  • Situatia juridica: raport de domeniu, inhibarea proprietarilor si datorii libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *