Precautii si riscuri in manichiura cu geluri uv

In ciuda avantajelor incontestabile pe care le aduce manichiura cu geluri uv, ea nu este pentru toata lumea.
Potrivit medicilor dermatologi de la Asociatia Americana pentru Dermatologie, unghiile extrem de sensibile sau fragile ar putea sa nu reziste la manichiura cu geluri uv – in special la acetona folosita in timpul procesului de indepartare a gelului.
Pentru ca manichiura cu geluri uv presupune si folosirea unei lampi uv pentru a intari oja pe unghie, ea nu este potrivita pentru persoanele foarte sensibile la lumina uv.
Sensibilitatea la radiatii ultraviolete poate fi intensificata prin factori genetici, anumite afectiuni medicale sau utilizarea unor medicamente si suplimente.
Dr Adigun de la Asociatia Americana pentru Dermatologie spune ca expunerea la utlraviolete in timpul manichiurii cu geluri uv ar trebui sa fie o preocupare pentru toata lumea, dar mai ales pentru persoanele care stiu ca sunt senficile in mod special la UV.
Asta pentru ca lampile UV emit radiatii ultraviolete – UVA.
Cu toate ca aceste raze nu ard pielea – ca razele UVB, ele penetreaza pielea si pot deteriora ADN-ul si colagenul, ceea ce poate duce la o imbatranire prematura si poate creste riscul de cancer de piele.
Exista persoane care considera ca lampile cu LED sunt o optiune mai buna, dar aceasta este o conceptie gresita pentru ca si ele emit lumini UVA.
Cu toate ca lampile uv sunt folosite pentru o perioada scurta de timp in timpul manichiurii cu geluri uv, cercetarile arata ca razele UV emise de aceste lampi sunt de patru ori mai puternice decat razele UV ale soarelui.
Expunerea repetata la UV poate avea un efect cumulativ, in special in cazul persoanelor care incep sa-si faca manichiura cu geluri uv la o varsta prea frageda (de exemplu la adolescenta).
Doza UV pe care o primiti in timpul unei manichiuri cu geluri uv este scurta, dar este intensa.
In timp, aceasta expunere intensa se poate cumula si poate provoca leziuni ale pielii.
Alte riscuri legate de manichiura cu geluri uv includ afectiunea fizica sau separarea unghiei de patul unghiei, ambele putand rezulta dintr-o vindecare necorespunzatoare.
Acetona folosita in manichiura cu geluri uv poate sa usuce unghia iar pilirea poate provoca ruperea.
Prin urmare, este esential sa va asigurati ca in timpul manichiurii cu geluri uv, oja este aplicata si indepartata in mod corespunzator.
Sfatul dermatologilor este sa folositi geluri uv corespunzatoare si o lampa uv corespunzatoare si sa alocatia un timp corespunzator pentru uscarea gelului sub lampa.
Cu alte cuvinte: echilibru.
Daca v-ati angajat sa va faceti manichiura cu geluri uv acasa, asigurati-va ca urmati intocmai pasii pentru aplicare si indepartare. Cititi cu atentie instructiunile si nu tineti unghiile sub lampa uv pentru a se intari mai mult timp decat este indicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *