Sa dormim cu parul umed este periculos? Iata care este adevarul!

Nu exista nimic mai placut dupa o zi lunga decat un dus relaxant si un somn bun, mai ales intr-o zi fierbinte de vara. Cu toate acestea, exista si cei care spun ca dormitul cu par umed poate avea efecte negative, cum ar fi migrene, infectii ale pielii si chiar ciuperci.

Sunt adevarate aceste lucruri? Ca multe teme legate de frumusete si sanatate, exista multe mituri si adevaruri si aici suntem dispusi sa stim care sunt adevaratele. Daca sunteti unul dintre cei care nu isi usuca parul inainte de a merge la culcare, acest articol va va interesa.

A dormi cu parul umed poate face rau?

Este o simpla concluzie: daca dormi cu parul umed cand e rece, te vei imbolnavi. Cu toate acestea, aceasta notiune nu este in intregime adevarata. Potrivit lui Natalie Lukaitis, beauty editor la revista Marie Claire, „racelile sunt raspandite de un virus, asa ca este putin probabil ca dormitul cu parul ud le poate provoca, desi exista unele dovezi care sugereaza ca ne poate face mai sensibili la virus ».

In concluzie, nu, dormind cu parul umed nu va va da gripa, dar va poate slabi imunitatea. Deci, atunci cand vine iarna, este mai bine daca patul este cald si capul este uscat.

Poate sa deterioreze parul

Daca ati dormit cu parul umed, atunci veti sti cum arata a doua zi: incurcat si foarte dificil de pieptanat. Cel mai rau lucru este ca, pentru a da o forma, va trebui sa il umeziti din nou. Avand un cap umed la culcare nu dauneaza foliculilor, dar poate deteriora parul, deoarece firul este mai slab. Acest lucru, adaugat miscarilor capului cand dormiti, va poate slabi parul si isi poate pierde stralucirea naturala. De aceea, este mai bine sa il uscati sau sa dormiti pe o perna de matase cu parul strans.

Daca, in orice caz, decideti sa continuati dusul inainte de a dormi, va sfatuim sa va hidratezeti parul inainte de a dormi, pieptanati-l si dormiti pe o suprafata moale, pentru a minimiza daunele si pentru a avea parul la fel de frumos ca intotdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *