Sfaturi pentru un transport de marfa mai sigur

Transportul in siguranta, necesita multa atentie cu respectarea unor recomandari care pot face transportatea sigura fara nici un fel de incident,tinand cont de conditiile nu tocmai favorabile de pe drumurile noastre.

Mai jos gasiti cateva sfaturi care pot face transportul mai sigur, mai eficient si de ce nu si mai ieftin, va poate proteja incarcatura, masina, soferul, atunci cand transportati marfa.

1. Evitați calatoriile lungi singure

Atunci cand conduceti o masina de de transport marfuri singur fara a avea un alt coleg care sa schimbe pe traseu, evitati sa conduceti mai mult decat este permis legal si faceti constant opririle de odihna si pauza,daca nu respectati aceste reguli creste foarte mult riscul de a adormi la volan si de a provoca accidente pe care suntem siguri ca nu le doriti sa se intample.

2.Testați întotdeauna franele

Inainte de orice plecare la drum lung verificati intotdeuna starea sistemului de franare a masini.

3.Verificați starea anvelopelor

Verificati starea anvelopelor pentru a va asigura stabilitatea si buna functionare a vehicului de transport, daca observati ceva in neregula nu exitati sa remediati problema inainte de a pleca la drum.

4.Schimbați ștergătoarele de parbriz

Parbrizul vehicului este foarte important pentru ca ofera o vizibilitate buna conducatorului auto, mai ales atunci in zilele cand ploua.Este necesar si recomandat ca stergatoarele sa fie schimbate cel putin odata pe an sau atunci cand cauciucul lor este uzat ori numai functioneaza la capacitate normala.

Un parbriz murdar, zgariat ori crapat face vizibilitatea mai redusa si poate creste riscul de accidente.

5. Efectuați întreținerea perioadica

Intretinerea unui camion este foarte importanta pentru a preveni accidentele sau pentru a evita problemele mecanice, potrivit unui studio: 1 din 4 accidente pot fi evitate daca se fac corect si la timp reviziile camionului.

6. Distribuiți bine greutatea sarcinii

Soferul camionului inainte de a pleca la drum, trebue sa se asigure ca se respecta greutatea si distribuirea sarcinii pentru a crea un echilibru si evitarea riscului ca autoveviculul sa se rastoarne pe traseu.

7. Dormitul in locuri sigure

Cel mai bine este sa dormiti in locuri cat mai sigure ca parcarile speciale pentru camioane, parcarile benzinariilor, ori cat mai aproape de zone traficate/locuite.

Pentru un transport eficient, este foarte important să aveți echipamente care să ofere siguranta și fermitate încărcăturii dvs. 

Unele măsuri de siguranță, întreținerea și îngrijirea vehiculelor pot crește siguranța transportului și pot evita evenimentele și accidentele neprevăzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *