Botox sau acid hialuronic? Care este cel mai bun pentru riduri

De multe ori, confundam ambele tratamente atunci cand cautam o solutie. In acest articol. va spunem exact ce sunt, modul in care sunt aplicate si pentru ce este fiecare. Opinia expertilor.

Din ce in ce mai multe femei (si barbati) vin la biroul chirurgului deoarece doresc sa arate mai bine. Si sunt tot mai multi si cei care prefera sa efectueze un tratament minim invaziv si sa nu se expuna la rigurozitatea salii de operatii si a bisturiului.

Atat Botoxul cat si acidul hialuronic, sunt cele mai populare substante si practici alese de medici si pacienti. Ele au acelasi efect – intinzand aspectul fetei – dar exista multe diferente intre ele.

Ce este Botoxul?

BOTOX® este marca inregistrata a Botulinum Toxin Type A, cea mai studiata si cea mai folositad in intreaga lume. Toxina botulinica tip A, este o proteina care relaxeaza temporar muschiul, atenuand ridurile de expresie. Ori de cate ori ne exprimam, radem sau sa plangem, muschii faciali se contracteaza si, cu trecerea timpului, activitatea acestor muschi produce riduri.

Cum se aplica?

Aplicarea Botox-ul este un proces minim invaziv, rapid si fara durere, care nu necesita teste de alergie, dureaza cateva minute si pacientii pot continua rutina lor normala, fara inconveniente. Acesta este implementat de micro-injectii direct responsabile pentru relaxarea contractiilor musculare si, impiedica formarea de noi linii, deoarece efectul sau impiedica aprofundarea ridurilor existente si formarea altora noi, actioneaza preventiv.

Efectele initiale sunt vizibile intre 48 si 72 de ore dupa tratament, iar rezultatele maxime dupa 15 zile.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este recunoscut ca substanta preferata pentru materialele de umplere faciala datorita profilului sau excelent de eficacitate si siguranta fata de materialele de umplere permanente, ale caror complicatii sunt, de asemenea, permanente si pot aparea chiar si dupa mai multi ani dupa aplicarea sa.

Acidul hialuronic este o substanta produsa in mod natural de catre organism, prezenta in principal in piele. Functia sa este de a retine apa, oferind hidratare si volum. Odata cu procesul de imbatranire, aceasta substanta se degradeaza si corpul isi reduce capacitatea de a-l inlocui. Rezultatul este pierderea volumului conturului si aparitia ridurilor statice care confera fetei un aspect obosit.

Cum se aplica?

Acidul hialuronic este un gel care se aplica prin microinjectii direct pe piele si, in plus fata de inlocuirea acidului hialuronic pierdut, permite modificarea formei si conturului fetei si buzelor, pentru a da volum in zonele modificate prin procesul de imbatranire; De asemenea, permite umplerea ridurilor statice, adica cele mai profunde si cele mai vizibile riduri cu fata in repaus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *