Containere maritime de la transport la case moderne

Containerele maritime sunt din ce în ce mai căutate. Containerele maritime sunt folosite atât la transportul mărfurilor cât și recondiționate și transformate în clădiri de birouri, magazine dar mai ales case de locuit stabile sau pe roti. Casele pe roți din containere maritime au ajuns la moda și în tara noastră. Un container maritim poate fi transformat în casa de vacanta la mare sau la munte, tot ce trebuie sa ai în primul rand este creativitatea, apoi totul parca se construiește de la sine. Iar dacă crezi ca nu te descurci sa îți construiești singur o astfel de casa, firmele specializate în domeniu îți pot preda la cheie o astfel de casa ecologica.

Casa container poate fi considerată casa eco deoarece structura este construita din material reciclat (containerul maritim) și poate fi independenta din punct de vedere energetic, un panou solar este suficient pentru un container mare la dimensiunea standard (12 m) ( containerul mic având dimensiunea de 6 m).

Care sunt avantajele transformării unui container maritim într-o casa?

Casele obișnuite din cărămidă și ciment sau cele din lemn au devenit din ce în ce mai scump de construit, de aceea tot mai mulți aleg casele din containere maritime, în primul rand pentru prețul mult mai avantajos de a transforma un container. Nici prețul pentru cumpărarea unei locuințe la cheie nu ajunge la prețul unei case obișnuite.

Protejarea mediului. Dacă ești orientat spre lucrurile menite sa salveze lumea de la poluare și de la consumul de resurse naturale, cu siguranță poti opta pentru o locuință ecologica, numita și casa verde, casa din container poate fi independenta energetic. Ferestrele mari pe care le poți decupa în unul din pereții containerului îți v-or crea impresia ca natura este și ea parte din casa ta dar și îți v-a lumina suficient casa întreaga zi.

Dacă îți dorești poți sa iei casa cu tine în orice colt al lumii. Containerul poate fi transportat ușor cu tirul având dimensiunea la fel ca remorca acestuia.

Amenajarea poate fi făcută cum îți dorești, poți opta pentru orice stil dorești, de la casa cu ferestre mari pana în pământ, moderna cu gradina în față pana la casa bunicii cu prispa și lambriuri de lemn în exterior. O casa container este ușor de „modelat” după placul oricărui proprietar, spatiile pot fi ușor împărțite iar extinderea construcției se face asemeni unui joc cu Lego, dar pentru adulți

Un container transformat în casa v-a atrage toate privirile și laudele. Eleganta și rafinata pentru cei care își doresc o locuință ecologica incadrata unui buget redus, casa container poate deveni casa de vis a oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *