Cum sa eficientizezi timpul cand folosesti masa de calcat?

Nu cunoastem pe nimeni caruia sa-i faca atat de multa placere sa petreaca timpul in fata unei mese de calcat. Activitatea in sine este plictisitoare si consumatoare de timp. Cei mai multi dintre noi am prefera sa facem cu totul alte lucruri, mult mai interesante.

Din nefericire, calcatul hainelor este o necesitate daca doriti sa aratati bine atunci cand iesiti din casa. Nu avem de gand sa va oferim o solutie prin care puteti scapa complet de calcatul rufelor, insa avem cateva sfaturi interesante cate va vor ajuta sa folositi mai eficient masa de calcat.

Vreti sa calcati mai repede si cu mai putin efort?

OK. Se poate.

4 Sfaturi pentru a folosi masa de calcat

1. Sortati hainele.

Orgaizati hainele de calcat in cateva teancuri. Bumbacul cu bumbac. Lenjeria de pat cu lenjeria de pat etc. Fiecare tip de tesatura trebuie calcata la o temperatura diferita, ceea ce inseamna ca va trebui sa ajustati temperatura fierului de calcat pentru a se potrivi cu tesatura. Incepeti prin calcarea tuturor articolelor de imbracaminte ce necesita setarea cea mai scazuta de temperatura si cresteti pe masura ce ajungeti la hainele care se calca la o temperatura mmai mare. Astfel vei economisi timp.

2. Asezati masa de calcat in directia potrivita

Asigurati-va ca masa de calcat este indreptata in directia corecta pentru a calca. Daca veti calca cu mana dreaptea, atunci capatul ascutit al mesei de calcat trebuie sa fie indreptat spre stanga si invers – daca vei calca cu stanga, orientati varful spre dreapta. Acest sfat face calcatul in sine mai rationalizat si mai simplu (implicit mai rapid).

3. Pro sau contra apretului

Apretarea unei camasi in totalitate o poate face prea rigida si automat mai inconfortabila. De aceea, sugestia este sa apretati doar gulerul si mansetele. Acestea sunt zonele care vor straluci. Gulerul incadreaza fata si prin urmare va fi frumos observat. Asigurati-va ca oferiti o prima impresie buna, fara sa apretati toata camasa si fara sa va chinuiti sa o calcati asa.

4. Calcati de sus in jos

Vi se pare uneori ca operatiunea de calcare a hainelor dureaza prea mult, pentru ca fierul face mai multe cute in loc sa le elimine?
Este posibil sa calcati haina in directia gresita.
Cand calcati o camasa porniti de sus in jos: guler, umeri, maneci, mansete, corp. Calcati in aceasta ordine si veti scapa mai usor de cutele de pe ea. Acelasi lucru este valabil pentru pantaloni, fuste si rochii. Daca masa de calcat nu mai da randament (se indoaie, este prea scunda, este prea inalta, este prea ingusta) atunci poate ca a venit vremea sa cumparati una noua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *