Cum sa va asigurati nou-nascutul in scaunul pentru copii

Pentru ca scaunul pentru copii sa va protejeze cu adevarat copilul, trebuie sa-l asigurati corect, altfel riscul poate fi mai mare. Cititi bine manualul producatorului si familiarizati-va cu aceste instructiuni pas cu pas.

Cand cumparati un scaun de masina pentru copilul dvs., fiti bine informati cu privire la sistemul de instalare si urmati mereu instructiunile de montaj. Inainte de a plasa copilul, verificati si daca acesta este bine fixat pe scaunul auto.

Scaunul din spate central, cel mai sigur
Prin urmare, luand in considerare cele de mai sus, scaunul cel mai potrivit pentru a plasa scaunul din grupa 0 este centrul din spate, deoarece in cazul unei coliziuni frontale sau laterale este cel mai sigur. In plus, trebuie sa o plasam in directia opusa mersului (aceasta regula se poate extinde pana cand copilul ajunge la 4 ani, atata timp cat inaltimea ii permite).

Scaunele masinilor pentru copii au mai multe sloturi prin care puteti trece curelele centurii de siguranta. Urmati instructiunile producatorului scaunului pentru a regla curelele. Pentru un nou-nascut, va trebui cel mai probabil sa utilizati slotul cel mai jos, deoarece centura ar trebui sa fie la nivelul umarului copilului dvs., nici mai mare nici mai mica.

Pentru a plasa nou-nascutul, mai intai asigurati-va ca scaunul sau suportul pentru copii este asezat in siguranta pe o suprafata ferma si departe de margini, astfel incat sa nu cada daca copilul se misca.

Scaunul pentru masina tine copilul in cinci puncte: deasupra umerilor, pe marginea soldurilor si intre picioare. Pentru a-l asigura, introduceti mai intai bratele in deschiderile laterale.

Curelele sunt imbinate la nivelul pieptului copilului prin intermediul unei catarame. Modul de introducere a capetelor si de inchidere a cataramei variaza in functie de tipul scaunului pentru masina: acesta poate fi pur si simplu inserat dintr-o parte in alta sau aliniati ambele parti inainte de a-l inchide. Verificati metoda din manualul producatorului si exersati de cateva ori inainte de a va aseza copilul.

Siguranta inferioara include trei parti: o catarama pe fiecare parte si o alta in centru. Din nou, modul de inchidere depinde de tipul de scaun pe care il aveti. In unele scaune pentru copii puteti introduce fiecare parte independent; in altele trebuie sa aliniati ambele parti inainte de a le introduce in catarama centrala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *